Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Паска смачна
 

Паска смачна

7 квітня, 2015  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Паска смачна

1 л теплого молока
100 г свіжих дріжджів
10 жовтків, 5 білків
125 г маргарину
100 масла
2 ст. ложки олії
1,5 скл. родзинок
цедра 1 лимону
1 чайна ложка солі
3 скл. цукру, ванілін, шафран
12-15 скл. муки.

Розчинити опару:
Взяти все молоко, 5 скл. просіяної муки, дріжджі, 3 ст. ложки цукру. Опара по густоті повинна бути, як густа сметана. Поставити в тепле місце десь на 40 хв. (до 1 години - не більше).

Поки підходить опара, просіяти решту муки, розтерти з цукром і сіллю жовтки + ванілін. Залити кип'ятком родзинки, щоб набухли (хвилин на 10), відцідити, дати трохи просохнути і обтрусити злегка мукою, щоб "не відскакували" від тіста. Натерти цедру з лимона. Збити в густу піну білки. Розтопити масло та маргарин.

Коли опара підійде, додати до неї розтерті жовтки, добре збиті білки, олію, розтоплені і охолоджені масло з маргарином, 1/3 чайної ложечки шафрану (але можна не давати, це моє "нововедення", бо моя мама пекла по цьому рецепту, але без шафрану. Від шафрану вона набуває гарного жовтенького кольору, навіть якщо жовтки в яйцях не дуже жовті ) і решту муки. Місити 1 годину, в кінці додати родзинки та цедру лимона. Поставити підходити в тепле, без протягів, місце на 2 години.

Тісто накладати 1/4 об'єму у попередньо змащені олією форми. Вийде приблизно 10 пасок випечених в 1 літровій формі. В мене виходить 6, бо форми в мене різні. Коли паски в формах підійдуть майже на цілу форму, змастити верх жовтком розтертим з молоком. Випікати в добре розігрітій духовці 45-50 хв., якщо форми маленькі, то, відповідно менше часу.

Паска смачна

Джерело: Мій сімейний рецепт

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (7 квітня 2015 20:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пасочка як золото love .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: ксюня (7 квітня 2015 23:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Ох...запахло вже пасочками love . Гарний рецепт та фото winked .
 



#3 написав: tetyana.jatziv (8 квітня 2015 08:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Я минулого року пекла по цьому рецепту на "пробу", вийшло все ідеально-паски смачні і головне багато :) Шафрану не давала, бо мала домашні яйця. Дякую за рецепт. Буду пекти ще.
 



#4 написав: KASYA (19 квітня 2015 12:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
На Великдень цього року традиційно пекла знову. Мала домашні яйця з дуже жовтими жовтками, то обійшлося без шафрану.



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Тереза (25 квітня 2015 21:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пасочка така гарна!!! cd
 



#6 написав: KASYA (9 вересня 2015 14:51)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
tetyana.jatziv, рада що все вдалось і сподобалось b5a


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100