Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Паска смачна
 

Паска смачна

7 квітня, 2015  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Паска смачна

1 л теплого молока
100 г свіжих дріжджів
10 жовтків, 5 білків
125 г маргарину
100 масла
2 ст. ложки олії
1,5 скл. родзинок
цедра 1 лимону
1 чайна ложка солі
3 скл. цукру, ванілін, шафран
12-15 скл. муки.

Розчинити опару:
Взяти все молоко, 5 скл. просіяної муки, дріжджі, 3 ст. ложки цукру. Опара по густоті повинна бути, як густа сметана. Поставити в тепле місце десь на 40 хв. (до 1 години - не більше).

Поки підходить опара, просіяти решту муки, розтерти з цукром і сіллю жовтки + ванілін. Залити кип'ятком родзинки, щоб набухли (хвилин на 10), відцідити, дати трохи просохнути і обтрусити злегка мукою, щоб "не відскакували" від тіста. Натерти цедру з лимона. Збити в густу піну білки. Розтопити масло та маргарин.

Коли опара підійде, додати до неї розтерті жовтки, добре збиті білки, олію, розтоплені і охолоджені масло з маргарином, 1/3 чайної ложечки шафрану (але можна не давати, це моє "нововедення", бо моя мама пекла по цьому рецепту, але без шафрану. Від шафрану вона набуває гарного жовтенького кольору, навіть якщо жовтки в яйцях не дуже жовті ) і решту муки. Місити 1 годину, в кінці додати родзинки та цедру лимона. Поставити підходити в тепле, без протягів, місце на 2 години.

Тісто накладати 1/4 об'єму у попередньо змащені олією форми. Вийде приблизно 10 пасок випечених в 1 літровій формі. В мене виходить 6, бо форми в мене різні. Коли паски в формах підійдуть майже на цілу форму, змастити верх жовтком розтертим з молоком. Випікати в добре розігрітій духовці 45-50 хв., якщо форми маленькі, то, відповідно менше часу.

Паска смачна

Джерело: Мій сімейний рецепт

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (7 квітня 2015 20:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пасочка як золото love .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: ксюня (7 квітня 2015 23:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Ох...запахло вже пасочками love . Гарний рецепт та фото winked .
 



#3 написав: tetyana.jatziv (8 квітня 2015 08:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Я минулого року пекла по цьому рецепту на "пробу", вийшло все ідеально-паски смачні і головне багато :) Шафрану не давала, бо мала домашні яйця. Дякую за рецепт. Буду пекти ще.
 



#4 написав: KASYA (19 квітня 2015 12:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
На Великдень цього року традиційно пекла знову. Мала домашні яйця з дуже жовтими жовтками, то обійшлося без шафрану.



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Тереза (25 квітня 2015 21:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пасочка така гарна!!! cd
 



#6 написав: KASYA (9 вересня 2015 14:51)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
tetyana.jatziv, рада що все вдалось і сподобалось b5a


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 77
Гостей: 65
Користувачі: Наталя82
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100