Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Стіфадо з кролика
 

Стіфадо з кролика

27 січня, 2013  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Стіфадо з кролика

кролик - 1,5 кг
оцет з червоного вина (або бальзамічний) - 4 ст. ложки, я давала червоне виноградне вино домашнє - 4 ст. ложки + 2/3 склянки (250 г)
лавровий лист - 4 шт.
духм"яний перець - 4 шт.
гвоздика - 4 шт.
часник - 4 зубка
кориця - 1 палочка
розмарин - по рецепту 1 гілочка, в мене з пакетика - чайна ложка
томатна паста - по рецепту 2 ст. ложки, я давала - 0,5 л домашнього густого соку помідорів з м"якоттю
гаряча вода - 1 склянка (250 г)
1/3 ст. ложки цукру
сіль (в мене морська з часником) і чорний перець до смаку
0,5 склянки (250 г) оливкової олії
цибуля (дуже маленькі головки, як ті що виростають з цибулі-сіянки) ) - я дала 1 кг, більше дрібної не було, по рецепту - 1,5 кг.

1.Кролика добре вимити, порізати на куски. Я ще заливаю холодною водою на кілька годин (6 год.). Після цього поклати на друшляк, щоб стекла вода.
2.Скласти куски кролика в миску, покласти лавровий листок і по рецепту залити винним оцтом, я заливала 4 ст. ложками виноградного вина і дати промаринуватися хоча б 2 години, час від часу перемішуючи.

Стіфадо з кролика


3.Розігріти в сковороді частину оливкової олії і обсмажити на ній куски кролика, попередньо промокнувши їх паперовою серветкою, до рум"яного кольору з усіх сторін (не до готовності).
4.Скласти у посуд, в якому далі кролик готуватиметься у духовці. В мене гусятниця. Додати посічений часник, лавровий листок з маринаду, цукор, палочку кориці, розмарин, сіль, перць, решту вина, гарячу воду і густий сік помідорів з м"якоттю (або томатну пасту), перемішати.

Стіфадо з кролика


Стіфадо з кролика


5.Дати закипіти і поставити у духовку на 1 годину.
6.Розігріти в сковороді решту оливкової олії і обсмажити в ній цибулинки до золотистого кольору.

Стіфадо з кролика


7.Вийняти кролика з духовки і додати до нього обсмажену цибульку і поставити тушити ще на 15 хв.
8.Через 15 хв. вибрати з гусятниці лавровий лист, корицю, перець і гвоздику. За рецептом страва вже готова, але в мне кролик ще був твердуватий і тому я відправила його в духовку ще на 40 хв. Загалом в мене кролик тушився при середній температурі майже дві години, хоча по різних рецептах 1,15 год. - 1,20 год.

Стіфадо з кролика


9. Подавати можна з любим гарніром - в мене картопляне пюре.

P.S. Одного разу в маршрутці почула розмову між двома молодими жіночками про те, що знайома однієї з них пригощала смачною стравою з кролика "стіфадо" за грецьким рецептом. Так як у нас вдома кролик на столі буває частенько, але традиційно, тушений в сметані чи запечений в рукаві, я зацікавилась і почала пошук в інтернеті. Знайшла кілька і усі різні. Проте вирішила спробувати об'єднавши кілька і щось зробивши по своєму. От що в мене вийшло.

Експериментом я залишилась задоволена, родині сподобалось і мені теж. Син сказав "прикольно".

А цибулька там дуже смачна виходить, солодка.

Джерело: Надихали мене такі сайти: "httр://l-cook.ru/book/export/ html/109 Кукинг "На кухне у Сурикати"; httр://www.tocrete.com/allaboutcrete/recipes/382-stifado; httр://edok.in.ua Ирина Армашула - кролик стифадо / Записки едока.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara ()
egtzqjlaqa
  Пише sjRuispuh ()
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Задумаймось...
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 16
Користувачі: sjRuispuh, lxvzxhmepid, uxtetsjazy, lyyzzadypwr
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100