Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Стіфадо з кролика
 

Стіфадо з кролика

27 січня, 2013  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Стіфадо з кролика

кролик - 1,5 кг
оцет з червоного вина (або бальзамічний) - 4 ст. ложки, я давала червоне виноградне вино домашнє - 4 ст. ложки + 2/3 склянки (250 г)
лавровий лист - 4 шт.
духм"яний перець - 4 шт.
гвоздика - 4 шт.
часник - 4 зубка
кориця - 1 палочка
розмарин - по рецепту 1 гілочка, в мене з пакетика - чайна ложка
томатна паста - по рецепту 2 ст. ложки, я давала - 0,5 л домашнього густого соку помідорів з м"якоттю
гаряча вода - 1 склянка (250 г)
1/3 ст. ложки цукру
сіль (в мене морська з часником) і чорний перець до смаку
0,5 склянки (250 г) оливкової олії
цибуля (дуже маленькі головки, як ті що виростають з цибулі-сіянки) ) - я дала 1 кг, більше дрібної не було, по рецепту - 1,5 кг.

1.Кролика добре вимити, порізати на куски. Я ще заливаю холодною водою на кілька годин (6 год.). Після цього поклати на друшляк, щоб стекла вода.
2.Скласти куски кролика в миску, покласти лавровий листок і по рецепту залити винним оцтом, я заливала 4 ст. ложками виноградного вина і дати промаринуватися хоча б 2 години, час від часу перемішуючи.

Стіфадо з кролика


3.Розігріти в сковороді частину оливкової олії і обсмажити на ній куски кролика, попередньо промокнувши їх паперовою серветкою, до рум"яного кольору з усіх сторін (не до готовності).
4.Скласти у посуд, в якому далі кролик готуватиметься у духовці. В мене гусятниця. Додати посічений часник, лавровий листок з маринаду, цукор, палочку кориці, розмарин, сіль, перць, решту вина, гарячу воду і густий сік помідорів з м"якоттю (або томатну пасту), перемішати.

Стіфадо з кролика


Стіфадо з кролика


5.Дати закипіти і поставити у духовку на 1 годину.
6.Розігріти в сковороді решту оливкової олії і обсмажити в ній цибулинки до золотистого кольору.

Стіфадо з кролика


7.Вийняти кролика з духовки і додати до нього обсмажену цибульку і поставити тушити ще на 15 хв.
8.Через 15 хв. вибрати з гусятниці лавровий лист, корицю, перець і гвоздику. За рецептом страва вже готова, але в мне кролик ще був твердуватий і тому я відправила його в духовку ще на 40 хв. Загалом в мене кролик тушився при середній температурі майже дві години, хоча по різних рецептах 1,15 год. - 1,20 год.

Стіфадо з кролика


9. Подавати можна з любим гарніром - в мене картопляне пюре.

P.S. Одного разу в маршрутці почула розмову між двома молодими жіночками про те, що знайома однієї з них пригощала смачною стравою з кролика "стіфадо" за грецьким рецептом. Так як у нас вдома кролик на столі буває частенько, але традиційно, тушений в сметані чи запечений в рукаві, я зацікавилась і почала пошук в інтернеті. Знайшла кілька і усі різні. Проте вирішила спробувати об'єднавши кілька і щось зробивши по своєму. От що в мене вийшло.

Експериментом я залишилась задоволена, родині сподобалось і мені теж. Син сказав "прикольно".

А цибулька там дуже смачна виходить, солодка.

Джерело: Надихали мене такі сайти: "httр://l-cook.ru/book/export/ html/109 Кукинг "На кухне у Сурикати"; httр://www.tocrete.com/allaboutcrete/recipes/382-stifado; httр://edok.in.ua Ирина Армашула - кролик стифадо / Записки едока.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 9
Гостей: 6
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100