Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Полуничний мус
 

Полуничний мус

21 травня, 2014  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Десерти без випічки, Креми
 

Полуничний мус

0,5 л солодкої жирної сметани
200-250 г цукру-пудри
1 ч. л. ванільного цукру
300 г полуниць
35 г желатину
100 мл води

Желатин замочити в теплій воді на 5 хв, час від часу помішувати, щоб він повністю розчинився. Я використовую швидкорозчинний харчовий П-11 від "Мрія", або польського виробника, та його тоді потрібно менше.
Сметану ( в мене сепараторна) збити в пухку масу, поступово підсипаючи цукор - пудру, додати ванільний цукор.
Полуниці помити, почистити від плодоніжок та перетерти.
В сметанний крем додати полуниці, вимішати, та поступово влити желатин не вимикаючи міксер.
Якщо полуниці не дуже солодкі, то додайте ще трішки цукру, на ваш смак.
Такий мус можна залити в креманки, перемастити ним улюблені коржі в роз"ємній формі, чи поєднати з свіжими фруктами.
Поставити в холодильник на кілька годин.
Смачного :)
Полуничний мус

Джерело: рецепт загальновідомий :)

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ірця (21 травня 2014 19:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дуже красивий і дуже апетитний! winked
 



#2 написав: Roksolana (21 травня 2014 21:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 67
супер! я дуже люблю такий мус в тортах! a0a


--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
 



#3 написав: Darka (21 травня 2014 21:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 731
Дуже цікавий тортик і красивий love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Тереза (24 травня 2014 14:23)


Група: Кондитер
Коментарів: 651
Мус бомбезний!!!Тортик-супер красота!!! І гарне фото! p0127
 



#5 написав: Ксенічка (24 травня 2014 21:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Іринко, фото чудесне!! А тортик просто казка!! a0a
 



#6 написав: боженка (30 травня 2014 21:02)


Група: Кондитер
Коментарів: 16
СМАКОТА!!!!!!!!!!!!!
 



#7 написав: лесендра (6 червня 2014 12:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
а який біскаіт? Не уявляю, як так можна його тоненько нарізати??? Чи добре такий мус тримає форму, як ріжеться? Не липне до ножа?? Дякую за чудовий рецепт!!!!!!
 



#8 написав: chajka (6 червня 2014 13:26)


Група: Модератор
Коментарів: 97
лесендра , бісквіт у мене шифоновий, був зайвий корж, і я його заморозила, нарізала його, коли він практично відтанув у холодильнику, та думаю ще має значення гострота ножа smile , тому так тонко вдалося нарізати.
Мус гарно тримає форму, не липне до ножа при нарізанні, тут має значення якість желатину і чи правильно його розмочили.
 



#9 написав: ксюня (23 червня 2014 15:25)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 116
winked winked love
 



#10 написав: KotMarta (4 липня 2014 22:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Шкода, що рецепт побачила запізно, вже закінчився сезон полуниць, але виглядає дуже смачно , спробую, як тільки буде можливість
 



#11 написав: kykysja41145 (14 лютого 2015 22:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
а можна заморожені (з цукром перетерті) використати? на який розмір тортика вистачає цього мусу? хочу спробувати племіннику спекти на ДН
 



#12 написав: chajka (15 лютого 2015 09:57)


Група: Модератор
Коментарів: 97
Цитата: kykysja41145
а можна заморожені (з цукром перетерті) використати? на який розмір тортика вистачає цього мусу? хочу спробувати племіннику спекти на ДН

kykysja41145, можна використати заморожені, тортівниця була 22 см. Печіть на здоров"я smile
 



#13 написав: kykysja41145 (22 лютого 2015 23:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
чи можна зверху покрити мастикою, попередньо обмастити "картошкою"?
 



#14 написав: chajka (23 лютого 2015 10:03)


Група: Модератор
Коментарів: 97
Цитата: kykysja41145
чи можна зверху покрити мастикою, попередньо обмастити "картошкою"?

kykysja41145 , коли роблю тортики з мусами під мастику, то викладаю форму тонким шаром бісквіту ( боковини і дно, згодом і верх) та заливаю мус. Коли тортик охолоджується рівняю масляним кремом.
 



#15 написав: kykysja41145 (23 лютого 2015 14:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
chajka,дякую winked
 



#16 написав: kykysja41145 (18 жовтня 2015 18:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
зробила тільки недавно цей мусс. полуниця була заморожена з цукром, сметанна відціджена магазинна. Сметана збилась, але коли почала додавати полуниці і желатин, то маса стала рідкою, і як результат, дуже гумовою, хоч желатину дала тільки 15 гр. як правильно зєднати масу, щоб була пухкою? хочу діткам спекти на ДН
 



#17 написав: chajka (19 жовтня 2015 11:21)


Група: Модератор
Коментарів: 97
Цитата: kykysja41145
як правильно зєднати масу, щоб була пухкою?

kykysja41145 спочатку збиваємо охолоджену сметану ( я беру сепараторну, можливо саме магазинна сметана вам все зіпсула....), тобто має бути густий сметанний крем, тоді додаємо перетерті полуниці, можливо морожені з цукром мають більше вологи в собі..... згодом лиємо охолоджений желатин, не вимикаючи міксера. В мене в цьому випадку , коли сметана холодна , желатин дуже швидко все желює, іноді невстигаю розливати в креманки))))
 



#18 написав: kykysja41145 (21 жовтня 2015 11:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
chajka, а якщо додати желатин розігрітий до полуниць, а потім до сметани чи вершків? Щось зміниться в структі, як гадаєш?
 



#19 написав: chajka (24 жовтня 2015 19:24)


Група: Модератор
Коментарів: 97
Цитата: kykysja41145
а якщо додати желатин розігрітий до полуниць, а потім до сметани чи вершків?

kykysja41145 все таки раджу желатин давати в самому кінці, коли всі інгредієнти поєднані...
 



#20 написав: kykysja41145 (10 січня 2016 23:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
змастила коржі шоколадом, полуниці з морозилки. не так ефектноя як зі свіжими, але смачно. Був на замовлення тортик, з обрізків зліпила нам.
 



#21 написав: chajka (11 січня 2016 14:30)


Група: Модератор
Коментарів: 97
kykysja41145, класний кусень торту, і файно що все вийшло smile
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 89
Гостей: 64
Користувачі: kvxvwbuygkm, moncoGype, Alcolivenorrign, ThomasKinly, pervilNeode, nzswvawzsqp, Ucatagvunk, gwezwesoqxu, ftwnigjpjc, lynxxheilmd, wlvzcsmerm
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100