Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)
 

Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)

7 січня, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Свята, традиції, Пісні страви, Перші страви, Гриби
 

Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)

1 середня морквина
4-5 середніх картоплин
половина цибулини
8-9 великих сушених білих грибів
2-3 ст. л. олії
5-6 горошин чорного перцю
сіль, мелений чорний перець до смаку
1,5 л води
зелень - за бажанням

Це мій сімейний рецепт, одна з страв, яка обов"язково має стояти на столі на Свят-вечір разом з кутею. Готували в роду і по маминій, і по батьковій лінії, хоча жили в різних районах області.
Ця юшка, хоч і пісна, має бути дуже насиченою, святковою, тому грибів давали багато, щоб юшка була майже чорною.
Можна їсти і гарячою, і холодною - на другий день і холодна вона теж смачна.

Приготування:
Гриби помити і попередньо замочити хоча б на годину.
Залити водою і варити на маленькому вогні 30-45 хвилин.
Овочі почистити і порізати, картоплю різати крупно - на 8 частин.
Додати овочі, посолити і поперчити, покласти перець горошком.
Гриби вийняти і порізати на дрібніші шматки, покласти назад в юшку.
Варити 20-25 хвилин на дуже маленькому вогні, щоб не втратити прозорості.
За 5 хвилин до готовності додати 2-3 столових ложки олії.
Якщо є, можна додати якусь нетрадиційну олію - наприклад, ріпакову, або хоча б соняшникову домашнього віджиму, це додасть запаху.

Страва проста, але є однією з самих улюблених в нашій родині, і також є обов"язковою стравою на святковому столі на Свят-вечір.

Джерело: Мій сімейний рецепт (готувала бабуся і прабабуся)

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ірка-Шкірка (7 січня 2014 20:55)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Вперше скуштувала таку юшку на Святвечір на Стрийщині - було незвично (виросла на борщику з вушками), але було смачно - лише там замість картоплі дають домашню лапшу.
Смачно winked !!!
 



#2 написав: Слава (8 січня 2014 00:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Ірка-Шкірка,
так, дуже смачно, це Рівненсько-Волинський варіант, тому й з картоплею smile . На фотці навіть видно, як вона парує smile
 



#3 написав: Darka (8 січня 2014 21:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 720
Буду варити на другу вечерю а то дійсно тільки борщ з вушками у нас завжди варять.А вушка можна і до юшки дати.В мене діти накладають повну миску вушок і заливають трошки борщом lol Славочко дякую за чудові рецепти. a0a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Слава (8 січня 2014 21:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Darka, на здоров"я, рада старатися smile . Захотілося свої сімейні рецепти десь викласти в інтернеті, щоб збереглися і людям пригодилися.
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (15 січня 2014 20:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 457
Гарний рецепт. І в мене мама таку юшку готує


--------------------
 



#6 написав: oksana d (18 січня 2014 16:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 304
Дуже смачна юшка love Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara ()
egtzqjlaqa
  Пише sjRuispuh ()
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Задумаймось...
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 85
Гостей: 45
Користувачі: blExcaws, blExcaws, blExcaws, zuExcaws, gena.653lLAB, butetsjazy, mzbwvafddcq
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100