Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)
 

Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)

7 січня, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Свята, традиції, Пісні страви, Перші страви, Гриби
 

Пісна юшка з грибами (на Свят-вечір)

1 середня морквина
4-5 середніх картоплин
половина цибулини
8-9 великих сушених білих грибів
2-3 ст. л. олії
5-6 горошин чорного перцю
сіль, мелений чорний перець до смаку
1,5 л води
зелень - за бажанням

Це мій сімейний рецепт, одна з страв, яка обов"язково має стояти на столі на Свят-вечір разом з кутею. Готували в роду і по маминій, і по батьковій лінії, хоча жили в різних районах області.
Ця юшка, хоч і пісна, має бути дуже насиченою, святковою, тому грибів давали багато, щоб юшка була майже чорною.
Можна їсти і гарячою, і холодною - на другий день і холодна вона теж смачна.

Приготування:
Гриби помити і попередньо замочити хоча б на годину.
Залити водою і варити на маленькому вогні 30-45 хвилин.
Овочі почистити і порізати, картоплю різати крупно - на 8 частин.
Додати овочі, посолити і поперчити, покласти перець горошком.
Гриби вийняти і порізати на дрібніші шматки, покласти назад в юшку.
Варити 20-25 хвилин на дуже маленькому вогні, щоб не втратити прозорості.
За 5 хвилин до готовності додати 2-3 столових ложки олії.
Якщо є, можна додати якусь нетрадиційну олію - наприклад, ріпакову, або хоча б соняшникову домашнього віджиму, це додасть запаху.

Страва проста, але є однією з самих улюблених в нашій родині, і також є обов"язковою стравою на святковому столі на Свят-вечір.

Джерело: Мій сімейний рецепт (готувала бабуся і прабабуся)

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ірка-Шкірка (7 січня 2014 20:55)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Вперше скуштувала таку юшку на Святвечір на Стрийщині - було незвично (виросла на борщику з вушками), але було смачно - лише там замість картоплі дають домашню лапшу.
Смачно winked !!!
 



#2 написав: Слава (8 січня 2014 00:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Ірка-Шкірка,
так, дуже смачно, це Рівненсько-Волинський варіант, тому й з картоплею smile . На фотці навіть видно, як вона парує smile
 



#3 написав: Darka (8 січня 2014 21:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Буду варити на другу вечерю а то дійсно тільки борщ з вушками у нас завжди варять.А вушка можна і до юшки дати.В мене діти накладають повну миску вушок і заливають трошки борщом lol Славочко дякую за чудові рецепти. a0a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Слава (8 січня 2014 21:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Darka, на здоров"я, рада старатися smile . Захотілося свої сімейні рецепти десь викласти в інтернеті, щоб збереглися і людям пригодилися.
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (15 січня 2014 20:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Гарний рецепт. І в мене мама таку юшку готує


--------------------
 



#6 написав: oksana d (18 січня 2014 16:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Дуже смачна юшка love Дякую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 10
Гостей: 6
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100