Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом
 

Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом

8 серпня, 2013  |  Коментів (10)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом

Бісквіт:
6 яєць
115 г борошна
150 г цукру
25 г какао
40 г масла

Крем:
150 г масла
120 г цукру
150 г вершків 35%
120 г грильяжу
1 ч. л. ванільного екстракту (ванільного цукру)

Грильяж:
40 г горіхів
120 г цукру

Прикраса:
50 г абрикосового варення або джему-У мене був чорничний, так як його треба тільки трохи зверху на бісквіт тo смак зовсім не вплинуло

Глазур:
100 г темного шоколаду
80 г масла

Бісквіт.
Розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте жовтки з половиною цукру в щільну майже білу масу. Білки збийте до стійкої піни, додайте цукор, і збивайте до щільності і блиску. Маса повинна залишатися на віничку і не втрачати форму. Змішайте жовтки і білки. Всипте просіяну з какао муку. Перемішайте акуратно, зачерпуючи суміш ложкою від краю миски і опускаючи в середину. Добавте розтоплене тепле масло, акуратно вмішайте. Вилийте суміш у форму, печіть при 190С 30 хвилин. Зубочистка повинна виходити сухою з середини коржа. Остудіть у формі або на решітці. Дайте вистоятися ніч або 8 годин.

Приготуйте грильяж. Горіхи підсмажити в духовці при 180С 10 хвилин і змолоти в блендері в не надто дрібну крупку (або посікти ножем). У кастрюльці розплавте цукор в карамель не мішаючи ложкою а тільки стряхуючи трохи. В карамель всипте горіхи. І швидко перемішайте. Вилийте на змащений маслом папір для випічки або на силіконовий коврик. Дайте охолонути. Остиглий грильяж добре ламається.
Для крему зробіть карамельний сироп. Для цього розплавте цукор в каструльці до коричневого кольору, влийте гарячі вершки і перемішайте. (суміш зразу високо підніметься але не бійтеся основне взяти трошки більшу кастрюльку) і варіть до розчинення цукру і загущення. Остудити. Збийте м'яке масло до світлого кольору. Додавайте охолоджений до кімнатної температури сироп потроху, ретельно збиваючи. Не забудьте влити ванільний екстракт! Грильяж поламайте і покладіть в комбайн. Порубіть дрібно. Добавте подріблений грильяж в готовий крем.
Розріжте корж бісквіту на три частини, промастіть їх кремом. Підігрійте мармелад, процідіть через ситечко і намажте верх торта. Поставте торт в холодильник на годину-півтора. Розтопіть шоколад з маслом і облийте торт. Поставте в холодильник на пару годин.

Приємного апетиту!

Джерело: Кондитер Ірина Чадеєва

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: oksana d (8 серпня 2013 13:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 304
Так і хочеться спробувати кусочок такої смакоти a0a
 



#2 написав: Dolishnia (8 серпня 2013 15:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 67
Ммм,який смачний тортик !!!
 



#3 написав: Tatiana (8 серпня 2013 16:24)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Який апетитний тортик! Вже так і хочеться спекти. таку смакоту!!!
 



#4 написав: Oksanochka (8 серпня 2013 16:49)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
Tatiana,
Dolishnia,
oksana d,

Дякую дівчата! Тортик надзвичайно смачний! Зовсім не складний в приготиванні!
 



#5 написав: Darka (9 серпня 2013 20:31)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дякую за рецепт,торт виглядає дуже смачно. winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: KotMarta (12 серпня 2013 16:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Дуже цікавий рецепт, обов'язково попробую приготувати такий торт smile
 



#7 написав: Оксана4209 (24 серпня 2013 18:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Дякую за гарний рецепт!
 



#8 написав: Oksanochka (9 вересня 2013 23:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
Darka,
KotMarta,
Оксана4209,
дуже рада що сподобався! торик казково смачний!!!
 



#9 написав: Ксюха 80 (19 вересня 2013 22:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Сьогодні пекла Ваш чудовий тортик, правда довго приглядалася. Результат перевершив всі мої сподівання. Фото правда в мене чомусь не виставляється,тортик ніжний-ніжний на смак і не важкий незважаючи на масляний крем winked . Дякую за чудовий рецепт.
 



#10 написав: smiluk (5 листопада 2013 08:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Ну дуже-дуже смачний торт.Дякую за рецепт!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 69
Гостей: 43
Користувачі: Kvitochka, Galya, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100