Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом
 

Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом

8 серпня, 2013  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт "Прага" з карамельно-грильяжним кремом

Бісквіт:
6 яєць
115 г борошна
150 г цукру
25 г какао
40 г масла

Крем:
150 г масла
120 г цукру
150 г вершків 35%
120 г грильяжу
1 ч. л. ванільного екстракту (ванільного цукру)

Грильяж:
40 г горіхів
120 г цукру

Прикраса:
50 г абрикосового варення або джему-У мене був чорничний, так як його треба тільки трохи зверху на бісквіт тo смак зовсім не вплинуло

Глазур:
100 г темного шоколаду
80 г масла

Бісквіт.
Розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте жовтки з половиною цукру в щільну майже білу масу. Білки збийте до стійкої піни, додайте цукор, і збивайте до щільності і блиску. Маса повинна залишатися на віничку і не втрачати форму. Змішайте жовтки і білки. Всипте просіяну з какао муку. Перемішайте акуратно, зачерпуючи суміш ложкою від краю миски і опускаючи в середину. Добавте розтоплене тепле масло, акуратно вмішайте. Вилийте суміш у форму, печіть при 190С 30 хвилин. Зубочистка повинна виходити сухою з середини коржа. Остудіть у формі або на решітці. Дайте вистоятися ніч або 8 годин.

Приготуйте грильяж. Горіхи підсмажити в духовці при 180С 10 хвилин і змолоти в блендері в не надто дрібну крупку (або посікти ножем). У кастрюльці розплавте цукор в карамель не мішаючи ложкою а тільки стряхуючи трохи. В карамель всипте горіхи. І швидко перемішайте. Вилийте на змащений маслом папір для випічки або на силіконовий коврик. Дайте охолонути. Остиглий грильяж добре ламається.
Для крему зробіть карамельний сироп. Для цього розплавте цукор в каструльці до коричневого кольору, влийте гарячі вершки і перемішайте. (суміш зразу високо підніметься але не бійтеся основне взяти трошки більшу кастрюльку) і варіть до розчинення цукру і загущення. Остудити. Збийте м'яке масло до світлого кольору. Додавайте охолоджений до кімнатної температури сироп потроху, ретельно збиваючи. Не забудьте влити ванільний екстракт! Грильяж поламайте і покладіть в комбайн. Порубіть дрібно. Добавте подріблений грильяж в готовий крем.
Розріжте корж бісквіту на три частини, промастіть їх кремом. Підігрійте мармелад, процідіть через ситечко і намажте верх торта. Поставте торт в холодильник на годину-півтора. Розтопіть шоколад з маслом і облийте торт. Поставте в холодильник на пару годин.

Приємного апетиту!

Джерело: Кондитер Ірина Чадеєва

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: oksana d (8 серпня 2013 13:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Так і хочеться спробувати кусочок такої смакоти a0a
 



#2 написав: Dolishnia (8 серпня 2013 15:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 67
Ммм,який смачний тортик !!!
 



#3 написав: Tatiana (8 серпня 2013 16:24)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Який апетитний тортик! Вже так і хочеться спекти. таку смакоту!!!
 



#4 написав: Oksanochka (8 серпня 2013 16:49)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
Tatiana,
Dolishnia,
oksana d,

Дякую дівчата! Тортик надзвичайно смачний! Зовсім не складний в приготиванні!
 



#5 написав: Darka (9 серпня 2013 20:31)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дякую за рецепт,торт виглядає дуже смачно. winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: KotMarta (12 серпня 2013 16:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Дуже цікавий рецепт, обов'язково попробую приготувати такий торт smile
 



#7 написав: Оксана4209 (24 серпня 2013 18:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Дякую за гарний рецепт!
 



#8 написав: Oksanochka (9 вересня 2013 23:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
Darka,
KotMarta,
Оксана4209,
дуже рада що сподобався! торик казково смачний!!!
 



#9 написав: Ксюха 80 (19 вересня 2013 22:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Сьогодні пекла Ваш чудовий тортик, правда довго приглядалася. Результат перевершив всі мої сподівання. Фото правда в мене чомусь не виставляється,тортик ніжний-ніжний на смак і не важкий незважаючи на масляний крем winked . Дякую за чудовий рецепт.
 



#10 написав: smiluk (5 листопада 2013 08:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Ну дуже-дуже смачний торт.Дякую за рецепт!
 



#11 написав: lyuvi (12 січня 2017 14:06)


Група: Гості
Коментарів: 0
треба і собі попробувати спекти такий торт, бо виглядає, що дуже смачний напевно.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100