Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Сало гарячого копчення
 

Сало гарячого копчення

8 липня, 2013  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Закуски
 

Сало гарячого копчення

2 кг сала (товстого, краще почеревини)
800 г солі
50 г свіжезмеленого чорного перцю

Перший раз випробувала так звану суху засолку сала:

Сало нарізати на "класичні" полоски - 5 см в ширину в 15-20 см в довжину. Добре натерти перцем та обваляти в солі. На дно посудини висипати 0,5 см. солі, викласти сало і поставити на добу в холодильник. Потім під сало підкласти дерев'яні палички (в мене були дерев'яні лопатки для перевертання під час смаження), зверху сала покласти гніт, і так витримати в холодильнику ще мінімум добу, а краще три. Після цього сало помити під проточною водою, добре обсушити паперовими рушничками, і поставити ще сохнути до холодильника на добу. Перед копченням дати постояти салу при кімнатній температурі пів годинки. За цей час підготувати коптильню, викласти сало на решітку, коптити приблизно 1,5 години.

Все дуже просто і неймовірно смачно!

Коптили ми також і рибку, скумбрію і лакедру.

З рибою технологія ще простіша:
Рибу почистила, помила, обсушила, обваляла в солі, переклала лавровим листом. Дала промаринуватися годин 8. І в коптильню! Коптити 30 - 40 хвилин, в залежності від розмірів рибки.

Скумбрію закладала цілу, але вона ось так "розкрилася":

Сало гарячого копчення


А лакедру розділила на філе:

Сало гарячого копчення


І сало, і рибка вийшли ну дуууже смачні, вже про аромат, я взагалі не можу спокійно говорити - відразу хочеться митнутися з чорним хлібчиком до холодильника!

P.S. P.S. Прошу вибачення за якість фото - фотографувала все гарячим та паруючим на телефон :-)

Джерело: коптильню ми купили, а як правильно коптити не знали - я два вечора "моніторила" інтернет, і в результаті скомбінувала декілька рецептів, дещо змінила для себе.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (9 липня 2013 22:23)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Сало і рибка так смачно виглядають,захотілось кусочок....
 



#2 написав: Канарейка (10 липня 2013 16:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
мені також рибки захотілося love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише Подоляночка ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100