ІРА досить цікавий в тебе рецепт слойоного тіста треба і собі попробувати З вашого дозволу напишу і свій рецепт 4,5 ст муки 500 гр маргарини (я купляю" вершковий маргарин для слойки") 1 ст сметани Все це сікти ножем Потім у склянку(200гр) розбиваю 1ціле яйце, 1 жовток,1 ст л оцту,на кін ножа солі і до верха склянки доливаю води Додати це до муки і ще сікти ножем до утворення тіста Тісто покласти в холодильник на 1-2 дні З слойоного тіста не тільки торт смачний а й періжки з різними начинками
Volo-shka на рахунок Київського торту то шукала і перепробувала багато рецептур і для себе вибрала оптимальний і нескладний варіант. Отже коржі - на кожен/форма 24-26/ корж іде 3 білка, які збити поступово підсипаючи 1 скл. пудри або дрібного цукру, коли збиті білки додати 1скл горіхів підсмажених грецьких, або арахіс, або фундук, половину горіхів змолоти а другу половину посікти.,1,5 ст.л. крохмалю вкінці. Викладати на пергамент і сушити у духовці спочатку температура 170, а потім зменшити до 160-150 і продовжувати сушити напротязі години і так кожен корж окремо збити і один за другим. Кожен корж трішки просочити сиропом Крем в даному торті це згущене варене молоко з какао = 300 г. масла. Зверху шоколад, боки цедра лимона і тертий шоколад. Маю перепис крему до торта з інтернету правда його ще не робила- 3 жовтки, 1 скл. молока ,1 скл,цукру, 1 ст.л.крохмалю 1. ч.л.какао, 400 гр. масла. ФОТО ТОРТА [attachment=5597]
Зразу хочу сказати, що рецепт тіста і крему з різних рецептів. Тісто я брала з Натоньчиного Шоколадного (бо мені там тісто дуже сподобалось), але я взяла половину складників. А крем - з рецепту "П"яної вишні" від Ольги Бурої (була така телеведуча, яка трагічно загинула, може хтось згадає). Все збиваю в міксері : 3 яйця 1 ст. цукру 1 ст. сметани 0,5 б. згущонки 1 ч.л. соди погашеної оцтом 3 ст. л. какао 1,5 ст муки Спекти один корж. Тим часом 2 ст.(а можна й більше) вишень настояти в горілці, потім віджати. Корж розрізати горизонтально навпіл, вийняти крихти щоб не пошкодити верхушку і денце (з обох половинок коржа). Крем: збить 300-350 гр. масла з 1 б. вареної згущонки, додати до нього крихти, вишні і гарно все вимішати. Пропитка: кава+цукор+ коньяк чи горілка з вишень(на ваш смак) і пропитать денце. Викласти всю кремову масу, накрити верхушкою і теж пропитать. Зверху я залила шоколадною глазур"ю нашої Наталідіви (дуже вже вона мені подобається), що вона заливає свій Манник. Нагадаю її :1 ст.л. масла розтопить+ 5 ст.л. цукру+5 ст.л. сметани+ 2 ст.л. какао.Варю десь 3-4 хв. помішуючи. Оце і все! Дуже швидко цей торт робиться.
Торт з сімейного записничка.Раніше готувала я. а тепер готує донька. 3 яйця 1 склянка (неповна на палець) цукру 1 склянкаборошна 0.5 склянки крохмалу 3 чайн. лож.розпушувача до тіста 3 стол.лож. киплячої!!! води Випекти бисквіт, остудити, перерізати на 2-3 шари.
Перекладати сметаною збитою з цукром і загущувачем , і кружечками апельсинів та консервованими ананасами..
Спочатку треба випекти безе. Для цього взяти: 6 білків 2 склянки цукру 1 чайну ложку розчинної кави 1-2 склянки обчищеного і смаженого арахісу(подрібнити) кілька крапель лимонного соку. Білки збити на стійку піну з цукром, кавою та лимонним соком.( каву я розчиняю в невеликій кількості білків та лимонного соку чи оцту і вливаю в білки) Арахіс подрібнити і обережно ввести в добре збиті білки. Намалювати на папері для випічки 2 кола, по цим колам розмастити безейну масу. Висушити при температурі 100 -120 гр.
Бісквіт: 1 склянка борошна 1склянка цукру 3 яйця цілих + 2 жовтка від безе половина чайної ложки гашеної соди третина чайної ложки солі. Випекти звичайний бісквіт за всіма принципами випікання класичного бісквіту.
Крем: 300 гр. вершкового масла дві третини склянки молока 1,5 склянки цукру 4 жовтки від безе 1ч л. розчинної кави Жовтки розтерти з цукром, додати одну третину склянки молока , поставити на водяну баню. ( на водяній бані дуже довго, я робила просто на плиті, тільки на малому вогні і помішуючи). Ту третину склянки молока, що залишилася, довести до кипіння, додати розчинну каву. Цю каву з молоком влити в яєчну масу, що починає закипати і варити до загущування, постійно мішаючи. Остудити. Збити з маслом, додаючи невеликі порції цієї яєчної помадки до масла.
Бісквіт розрізати на два коржі. Промазувати кремом так: бісквіт - крем - безейний корж - крем - знову безе - крем - і нарешті, накриваємо другою половиною бісквіту. Добре охолодити.
М"ячик: В круглій формі ( в мене знайшлась тільки невеличка кругла мисочка від мікри) випекти спочатку одну, а потім другу половинку бісквіту з 4 яєць (залежно від форми). Розрізати половинки на кілька коржиків. Вистелити ту ж форму, що пекли, харчовою плівкою, зібрати там знову полусферу, промазуючи кремом. Добре охолодити. Витягти з форми і звільнити від плівки. Те саме зробити з іншою половинкою . Коли захолоне - з"єднати їх. Пізніше я подумала, що можна було зробити простіше - видовбати м"якуш з половинки, подрібнити , змішати з кремом і знову заповнити "коробочку". Шарик добре обмастити будь-яким масляним кремом, захолодити. Замісити звичайну мастику з мармишок. В одну половину додати какао. Вирізати шестикутники і п"ятикутники. Обклеїти м"яч , трішечки змазуючи "шви" горілкою, щоб краще з"єднувались. "Травичка" зроблена з масляного крему, боки оформлені білково - заварним кремом. Враховуючи свій досвід, раджу робити цей торт таки з іншого тіста,"важчого" за текстурою, ніж повітряний бісквіт...бо м"ячик -таки важкенький, від чого верх трохи просів, це й на фото видно.