Яловиче серце в грибному соусі
1-2 серця (залежить від величини)
100 г сухих грибів
50 г свиного сала
0,5 ч. л. меленого імбиру
червоний мелений перець
1 ст. л. горілки
1 ст. л. соєвого соусу
Серце очистити від прожилок і плівки, промити декілька разів, нарізати довгими вузькими полосками, обсушити на салфетці.
Сухі гриби, попередньо замочені, нарізати теж вузькими полосками. Розтопити на сковороді свине сало, покласти туди крупно нарізаний часник і через декілька секунд вийняти його на тарілку. В злегка присолений жир добавити імбир, як тільки відчуєте аромат, покласти серце, підрум'янити, добавити гриби. Влити соєвий соус, горілку, сіль, перець, добавити трохи бульйона або води, довести до готовності, потім додати раніше приготований часник, подати до столу. Гарнір - рис або картопляне пюре.