Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Полуниця (клубніка, трускавка), рецепти з солоденької ягідки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 14:23
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Полуниця і суниця




КАТАЛОГ

Компот із полуниць без води
Желе-повидло з полуниць
Суниця садова з цукром
Полуниці з порічками
Полуниці у власному пюре
Полуниця у меду

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 15:25
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Компот із полуниць без води


Добре промиті і почищені ягоди покласти в емальований посуд і посипати цукром - 1 кг на 4 кг ягід. Через 8-10 годин під дією цукру з плодів виділяється частина соку, і він покриє їх. Розкласти ягоди в банки і залити утвореним соком. Стерелізувати 10 хв.
В приготованому таким чином компоті ягоди зберігаються цілими.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 16:57
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Желе-повидло з полуниць


Дуже приємний смак має желе-повидло з полуниць, якщо в ягідне пюре додати пюре з смородини або з не зовсім зрілих яблук, які мають багато пектину. На 1 кг полуничного пюре кладуть 0,5 л пюре зі смородини або яблук і 1 кг цукру. Повидло варити до необхідної густини і гарячим розфасувати в банки.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 17:14
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Суниця садова з цукром


1 кг суниці
250 г цукру
Банки заповнити підготовленими ягодами, пересипаючи їх цукром. Ягоди повинні виступати над краями шийки. Коли ягоди осядуть і зрівняються з краями шийки, пастеризувати їх при температурі 80 градусів, літрові банки - 12-15 хв., трилітрові - 25-30 хв. Можна стерилізувати в киплячій воді відповідно 7 і 15 хвилин

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:52
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Полуниці з порічками


1 кг полуниць
1,5 кг цукру
500 г порічок

Підготовлені ягоди протерти з цукром. З порічок вичавити сік і потроху влити у полуниці, ретельно перемішуючи. Коли цукор розчинеться, перекласти масу в банки, періодично постукуючи банкою об стіл, щоб вийшло повітря. Зверху масу прикрити кружальцями пергаменту, змоченим у спирті. Банки герметично закрити.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 22:20
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Полуниці у власному пюре


Підготовлені полуниці розділити на дві частини. Половину ягід накласти в банки по плічка. Решту ягід підігріти в каструлі під кришкою 5-10 хвилин і гарячими протерти через сито. Одержане пюре довести до кипіння і перелити у банки з ягодами. Пастеризувати при 90С - півлітрові банки 15 хвилин, літрові 20 хвилин. Закупорити.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
30 червня 2009 09:36
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Полуниця у меду


1,5 кг полуниці
1,5 кг меду

Акуратно перемішати мід з ягодами, щоб не пом'яти їх. Потім ягоди розкласти на тарілках і підсушити на сонці або в теплій духовці. Викласти ягоди в добре вимиту і висушену банку і закупорити.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Канарейка
6 червня 2012 21:44
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
В'ЯЛЕНА ПОЛУНИЦЯ

В неті знайшла цей рецепт як сухе варення, то так мені сподобався, що не втрималась і варила із заморожених ягід на зиму. Скажу вам, дуже смачно!



Для цього треба взяти ягоди, або нарізати фрукти, залити цукровим сиропом і варити протягом 7-8 хвилин, потім настоювати близько 6-8 годин, знову кип'ятити десять хвилин і знову настояти.



У загальній складності від 4 до 8 таких разів по 7-8 хвилин. Потім шматочки фруктів відкидають на сито, і дають стекти сиропу.



І нарешті треба пересипати варення дрібнокристалічним цукром і гарненько "поваляти", потім струсити надлишки цукру. Сушать варення на гратах на сонці, або в духовці на мінімальному нагріві з відкритими дверцятами, або в спеціальних сушарках, температура не повинна перевищувати 40С. Тепер сухе варення готове, і його можна або відразу з'їсти, або перекласти в красиві невеликі скляні банки поставити на зберігання .

Пропорції сиропу: на 1 кг цукру 1 стакан води, а співвідношення плодів і ягід до сиропу має становити 1:2. Також можна виготовляти сухе і з цитрусових (апельсини, лимони), і з овочів (гарбуз, буряк, морква, кабачки).

З.І. Я готувала таке варення тільки з полуниці, але цього літа мабуть ще спробую.
І ще полуницю можна використовувати в кремах, випічці тортів і тістечок, я часто додаю в крем замість персиків чи ананасу, а сироп що залишився додаю в масло під мастикуь - прекрасний аромат і смак.
Перейти на початок сторінки
gutka
13 червня 2012 20:18
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
у мене разом із початком сезону полуниць розпочався тиждень злив, ягід не багато, але потрохи збираю, зазвичай полуниці заморожую: промиті та почищені ягоди разом з цукром подрібнюю у блендері розливаю у скляні пляшечки від соків, не доливаючи до кінця і в камеру.
Але люблю варення з полуниць, дуже б хотілось аби ви поділились своїми перевіреними рецептами.
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
13 червня 2012 20:43
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Мій перший врожай



І вже почала сушити полуницю.Отака виходить



Зберігаю в банках.



Катю,теж так само заморожую полуницю.
Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 00:52

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 68
Гостей: 42
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100