Дівчата,дякую вам усім за гарні рецепти варення.На днях закуплю полуниці і буду варити.За звичай я варення не закриваю як на зиму,варю пару баночок щоб зразу зїдати.Воно не таке смачне як ваше,домашні ягоди найсмачніші у світі
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Дівчаточка, дякую Вам за смачненькі рецепти, того року попробую трускавки на пательні. А я вже котрий рік готую по такому рецепту всі ягоди: на 3 літри ягід 1 склянка цукру, засипаю і коли пустять сік доводжу до кипіння, кип'ячу 3-5 хвилин, заливаю у стерилізовані банки і закручую. Ягоди зберігають запах і смак свіжих ягід. А потім використовую і до компоту (розбавляю водою) і як джем, коли вже треба густого - додаю цукор і варю таку кількість, як мені потрібно. Для мене швидко і зручно.
svetochka, дякую за рецепт!! На пательні варення просто шикарне. Вже випробувала і з полуницями і з малиною. Не можу не нарадуватися - і колір і смак і головне швидко.