Взяти апельсин (щоб пройшов у шийку 3-літрової банки), зробити надрізи в шкірці й закласти в них 60 зернят натуральної кави. Апельсин покласти в банку й залити холодним сиропом із 1 л води та тьох склянок цукру. Долити 800 мл спирту й кип'яченої води до шийки банки. Настоювати 3 тижні.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
В таз з водою добавити цукор, підігріти, але не до кипіння, перелити в кадку. Коли вода остине до 40 градусів, добавити в неї розчин дріжджів. Коли рідина стане бродити, залити її в приготовані бутилки, покласти по столовій ложці цукру і чайній ложці лимонної кислоти. Бутилки гарно закупорити і помістити в холодне місце. Через три тижні шампанське почне пінитись і буде готове до вжитку.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
На 1 бутилку шиповки - 200 г цукру 1 лимон 100 г портвейну 400 г води
В таз налити воду, покласти цукор, м'якоть лимонів, цедру, налити портвейн. Все добре перемішати, щоб розчинився цукор. Влити все в бутиль і поставити на 12 діб на сонце, потім процідити, розлити по фляжках з-під шампанського, покласти в них по 2 родзинки, добре закупорити, закріпити пробки дротом. Бутилки протримати добу в підвалі, винести в холодне місце. Шиповка готова через два тижні.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
2 кг цукру-рафінада 10 лимонів 8 л води 400 г родзинок 1 ст. л. дріжджів
Кусочками цукру-рафінаду стерти цедру з лимонів, з них же зрізати білу шкірку. Лимони нарізати кружками і вийняти кісточки. Лимони і цукор помістити в тазик і ошпарити киплячою водою, дати їй охолонути до 30 градусів. Після цього покласти в таз родзинки і розчинені в воді дріжджі, розмішати і залити рідину в бутиль. Коли рідина почне бродити, бутиль винести в холодне місце і залишити там на 12 діб. Через 12 діб рідину акуратно розлити по бутилкам з-під шампанського, слідкуючи за тим, щоб в них не попала гуща. Бутилки добре закупорити, закріпити пробки дротом, і помістити в прохолодне місце. Шиповка готова через тиждень.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
На 15 л води - 2 лимона 800 г цукру 200 г родзинок 25 г дріжджів 1/2 ч. л. соди
В велику емальовану каструлю покласти цукор, нарізані шматочками лимони, родзинки і ошпарити кип'ятком. Каструлю накрити чистою тканиною або рушником. Коли вода остине до 25 градусів, влити в неї розведені дріжджі і покласти 1/2 ч. л. соди, залишити бродити на 12 годин, потім процідити і розлити в літрові бутилки, поклавши в кожну по 2-3 родзинки, добре закупорити, потримати ще 2 години в теплому місці і віднести в погріб.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Розім'яти 1 кг свіжих вишень, залити 1 л спирту і настоювати тиждень. Улити 0,5 л молока і настоювати ще тиждень. Потім кілька разів процідити, додати цукровий сироп (1 кг цукру і 0,5 л води) і розлити по пляшках. Приблизно за тиждень лікер готовий до вживання, але що довше зберігатиметься, то матиме кращий смак.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт