Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Лікери, наливки, вино, самогон
Натонька
прагну досконалості...
8 серпня 2009 15:21
Повідомлення #11


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Суничний лікер


1 кг суниці
1 кг цукру
500 мл води
1 л коньяку

Суницю помити, скласти в скляний бутиль, залити коньяком і тримати 2 тижні на освітленому сонцем місці. Потім процідити і профільтрувати, змішати з охолодженим сиропом, приготованим із цукру та води. Лікер розлити по пляшках і зберігати в сухому погребі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
8 серпня 2009 15:30
Повідомлення #12


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Малиновий лікер


1 кг малини
100 г спирту
500 г цукру
500 г води

Зі свіжої малини вичавити сік, додати 100 мл спирту і прокип'ячений та охолоджений сироп. Маса повинна настоюватися 30 днів. Відфільтрувати і розлити по пляшках. Що довше зберігатиметься, то кращий його смак.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
8 серпня 2009 15:33
Повідомлення #13


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Смородиновий лікер


1 кг смородини
1 л спирту
500 г цукру
250 г води

Помиту смородину добре розім'яти в глибокій посудині та залити спиртом. За тиждень процідити масу, змішати з сиропом. Гтовий лікер зберігати в закоркованих пляшках.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 травня 2010 09:07
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора мене пригостила сусідка наливкою. Одна капелька напою - і просто вибух смаку!!! Не вірите - одразу запаслася основним консервуючим інгредієнтом :lol: Чекати, поки зготую сама нема змісту - рік мине... Отож бо:

Настоянка Вибух літа

На 3л спирту беремо 3 кг цукру і вимішуємо до повного розчинення. Далі виливаємо в бутиль і по мірі появи нових ягід-фруктів, засипаємо в банку:
склянку полуниці, склянку суниці, склянку чорниці, горобини, смородини, вишні, черешні... все, що душа забажає. Настоюємо до кінця осені. Далі проціджуємо і смакуємо.

Рецепт від подруги моєї сусідки - п.Дани.
Перейти на початок сторінки
lana
22 травня 2010 11:15
Повідомлення #15


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Ратафія


Ставимо бутиль, визначаємоь з мірчуком(чарка, склянка чи 0.5 л банка?)

Перші-полуниці(суниці).Засипаємо в бутиль 1 мірку ягід(наприклад,склянку), заливаємо охолодженим сиропом : така ж мірка води( в даному випадку- склянку)+3/4 мірки(склянки) цукру.
Тобто-1:1:0.75 (ягоди, вода,цукор)
Наступною добавляємо малину.Мірчук повинен бути однаковим,щоб жоден аромат не перебивав інший.
Бутиль накриваємо марлею, щоб ні мошка, ні пил не потрапляли.
Ціле літо додаємо все, що трапляється: крижовник, смородину, вишні, абрикоси,сливи, груші(ріжемо на шматочки), яблука іт.д.(крім черемухи і бузини). Останнім може бути виноград. Після цього ще стоїть1-1.5 місяці, зливаємо, проціжуємо і на 2-3 тижні (якщо витерпите, бо ми , як правило, ні), поставити у прохолодне місце . При бажанні можна кріпити спиртом або горілкою(краще магазинною, щоб без запаху).Ефект неймовірний- ніхто не може здогадатися, із чого воно є.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 травня 2010 13:51
Повідомлення #16


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Лімончелло


14 середніх лимонів з тоненькою шкіркою порізати, залити 2л спирту, поставити на 14 днів в тепле місце.
Зварити сироп з 1,2л води і 800г цукру, охолодити, влити до спиртового настою.
Процідити і поставити в холодильник.

рецепт від п.Нелі.
Перейти на початок сторінки
lana
23 червня 2010 18:12
Повідомлення #17


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Вино з чайної троянди

Пелюстки 60 квіток троянди помити, скласти у скляну чи емальовану посудину. Зварити сироп:

3 л води
1 кг цукру
1 ст.лож.лимонної кислоти
Закип"ятити, щоб цукор розтанув. Остудити до кімнатної температури. Залити ним пелюстки.

Посудину накрити (можна марлею) від пилу та мошки.Залишити в теплому місці(у мене це на балконі) на 15 днів.Процідити, долити 1-1,5(за смаком) склянки хлібної горілки.

Вино дуже ніжне, смачне.



Але якимось дивним чином про нього дізнаються мої подруги- і вистачає того, максимум, на 1 дівич-вечір...
Перейти на початок сторінки
lana
10 липня 2010 23:29
Повідомлення #18


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Уже перестигає чорна смородина- час робити "Чорну Йоганну"
Роблю її уже років 20 .Рецепт маю з Польщі від пані Демчук Марії.

"Чорна Йоганна"


1кг смородини подавити
2-4 гвоздички
Залити 1 л хлібної горілки
Витримувати на сонці 6 тижнів.
Процідити.
Додати 375 г цукру або льодяників.
Час від часу посудину струшувати. Коли цукор розтане- напій готовий.
Перейти на початок сторінки
lingrod
10 липня 2010 23:48
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
lana,
Цитата: lana
Залити 1 л хлібної горілки

Ланочко, шо то за така хлібна горілка - самогонка зернова чи з магазина?
Перейти на початок сторінки
lana
11 липня 2010 00:44
Повідомлення #20


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
lingrod,
Самогонка даватиме неприємний присмак, тому користуюся магазинною. А машинально так написала,як маю в своєму переписі, бо та пані мала на увазі "Житню". Годиться звичайна , незаправлена, м"яка горілка або спирт розбавлений так:
2 чарки спирту+ 3 чарки перевареної води+ щіпка лимонної кислоти + чайна ложечка цукру
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 05:14

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100