Булочки весняніЛютує за вікном мороз, а вже в повітрі пахне весною, то ж і хочеться чогось вітамінного.
Рецепт цих чудових булочок я знайшла в інтернеті .Автор - lillaya.
Рецепт простий, без дріжджів, справиться й дитина.
300 г муки
1 жовток
35 г порошка картопляного пюре
300 г нежирної сметаны (15%)
1 пакет розпушувача (18 г)
1/2 ч л солі
1 пучок петрушки ( я додала кріп и зелену цибулю)
2 ст л сметани
2-3 зубки часнику
1 ч л молотої паприки (якщо бажаєте по-дорослому, то візьміть чилі)
щіпка солі
1 ч л олії
Змішати муку, сіль, розпушувач и картопляний порошок. Додати сметану й жовток. Замісити еластичне тісто, воно не повинно липнути до рук. Якщо вийде рідкувате- додати ще трішки муки. Залишити хвилин на 15. Тісто поділити навпіл. Кожну розкачати в прямокутник, товщиною в 0,5 см.
Сметану присолити и додати тертий часник.Зелень дрібно порізати.Тісто тонко намазати часниковою сметаною, посипати зеленню і перцем.
Згорнути рулети. Порізати кожний на 8 частин. Вдавити серединку зворотньою стороною ножа, щоб вийшла ніби боріздка. Злегка можна зверху змазати олійкою (не переборщити).
Випікати при 180 градусах (приблизно) 20-25 хвилин. Тануть в роті, а не в руках. Смачні і до борщу, і до кави.