Чудо- Юдо Риба Кит (Рецепт від Олени Добриної)
Рецепт тіста в оригіналі:
85 г молока чи мінеральної води
1 яйце
Маргарина чи олії-55 г
Цукру-1.5 ст. лож
Сіль-1.5 чайн. лож.(?!)
Сухих дріжджів- 4 г
Муки-270 г
Я дещо змінила:Взяла склянку молока навпіл з газировкою
1 яйце
Оліїї -2/3 стограмової чарки
Цукру-1 стол. Лож.
Солі- щіпку
Львівських дріжджів- грамів 20
Муки стільки, щоб вийшло м*яке еластичне тісто.
Добре вимісила, дала підійти. Тим часом приготувала начинку:
Філе 1-го окуня порізала на шматочки;( у автора- тріска)
Замість ріпчастої цибулини дала зеленої:
2 маленьких картоплинки нарізала тонюсінькими пластиночками.
Відділила частинку тіста для прикрашання. Решту- на дві частини. На одну частинку тіста виклала рибу, посолила, поперчила,
поверх- картоплю, приправлену так само,
далі- цибулю і розклала шматочки масла, щоб був сочним.
Виклала другу частинку тіста, старанно защипала краї. Далі- як підкаже фантазія.
Випікала на невеликому вогні близько години.
Аромат і смак....