ЦибуляникиТісто:
250 г борошна (півтори склянки)
0,5 ст.води
0,5 ч.л. солі
1 ст.л. рослинного масла
Начинка:
1 середня цибулина
трохи зелені (петрушка)
щіпка солі
Замішуємо тісто, підмішуємо борошном до стану м'якого і пружного. І, накривши, залишаємо відпочити.
Тим часом нарізаємо цибулю і зелень для начинки. Солимо, перемішуємо.
Коли тісто відпочило, ділимо його на дві частини, кожну тонко розкочуємо і змащуємо олією.Звертаємо рулетом, який, у свою чергу, звертаємо равликом. І ще даємо відпочити хвилин 10-15.
Потім равлика розгортаємо в тонкий круг і посипаємо начинкою.
Звертаємо рулетом і нарізаємо на брусочки. Потім брусочки розплющуємо в коржі.
Обсмажуємо з обох сторін, в сковороді з розігрітою олією, під кришкою, до утворення золотистої скоринки.І пригощаємся з бульйоном, супом, або просто насолоджуємося. Чоловік сказав, що це найкраща закусь до пива, більше ніяких чіпсів.
Приємного Вам апетиту!
Цей рецепт побачила на сайті «Готуємо вдома». Під назвою «Катлама. Узбецькі цибуляні коржі »хоча Бабуся хоч і не узбечка, але давно робила такі коржі й називала - ЦИБУЛЯНИКИ. Я про них і забула зовсім, а побачила на сайті і вирішила знову здолати.
так що їмо наші ЦИБУЛЯНИКИ або узбецькі цибуляні коржі.