Пиріг "Без клопоту"
Звичайний дріжджовий пиріг нашвидкоруч. Потребує велику кількість начинки, яка не повинна бути мокрою чи жирною.
Рідина 0,5 л (молоко, сироватка, кефір, сметана з водою чи просто вода)
Дріжджі свіжі 25 г (сухі 7 г)
Сіль 1 ч.л.
85 г цукру (для пирога з солодкою начинкою)
1 ст.л. цукру для несолодкого пирога
Яйце 1 шт. (можна без яйця)
Рослинна олія 5-6 ст.л (розтоплений маргарин чи масло 50-70 г)
Борошно 650г
В мисці розтерти дріжджі з цукром, додати теплу рідину, яйце, потім борошно, перемішати ложкою. Добавити розтоплене масло і перемішати, краще ложкою. Накрити, поставити в тепле місце.
Приготувати начинку (капуста чи м"ясо, гриби чи картопля .....або солодку начинку, наприклад яблука, ізюм, кориця...) В мене рис, яйця і смажена цибуля.
Форму застелити папером, чи змастити, викласти ложкою половину тіста, далі начинку,а зверху другу частину тіста. Залишити підніматися.
Випікати при 180* близько години. Готовий пиріг одразу з форми не витягувати, він важкий, можна пошкодити верх.