Якщо у вас залишився кусок торту, то помістіть в пакет або в харчову плівку і закиньте морозилку. коли треба - розморозьте і їжте свіжесенький тортик. я так постійно роблю і завжди маю різні тортики! особливо коли несподівано прийшли гості
рекомендую замість оцту для приготування страв використовувати лимонний сік- це корисно а ще місяць тому прочитала в неті про квашені буряки і квас, які нададуть неповторного смаку борщу, збагатять організм живильними речовинами та про його користь для нашого здоров"я, особливо для людей котрі страждають від анемії, запорів, гіпертонії, головного болю. Справляючи сечогінний ефект, він зумовлює виведення солей , сприяє підтриманню нормальної життєдіяльності печінки, селезінки, жовчного міхура. Квасом споліскують волосся після миття, виводять веснянки та пігментні плями, але це вже інша тема буряковий квас аж ніяк не можна порівняти з цитринами чи оцтом, буряковий квас п'ють, як самостійний напій або додають до борщу. тож Чому варто квасити? Одно слово, усі квашені овочі та плоди -- це справжнісінька комора здоров'я. Якщо приготуєте бодай раз квашені буряки, або, борщ, то вже потім жоден оцет чи навіть цитрини не зможуть вам замінити цей неповторний смак. Я вже це перевірила, а який гарний бурячковий колір має борщ
Буряковий квас Як квасити буряки Треба вибрати невеликі овочі, інтенсивного забарвлення, вимити їх та почистити від шкірки. У скляну банку скласти спочатку більші, а згори менші буряки й залити їх розчином солі = 10-30 грамів на літр води. Буряки, залиті 1% розчином солі (10 г на 1 літр води), є менш тривкими, при цьому способі овочі потрібно порізати на скибки. Для покращання смаку бажано додати насіння кмину, кілька зубців часнику. Щоб пришвидшити процес бродіння, можна додати сушену скоринку житнього хліба і ложкуцукру. Воду для розчину переварити, змішати зі сіллю і теплою залити цілі або порізані буряки. Щоб овочі не спливали, їх слід притиснути навхрест чистими прутиками з гілок вишні. Банку необхідно на кілька днів залишити в теплі, поки утворюватиметься велика к-сть піни (її треба регулярно збирати), а згодом слід винести до холоднішого місця.
Я таке схоже готувала.Та спочатку трохи відварила,не зовсім до готовності і нафарширувала готовим грибним фашем ,посипала сиром і довела до готовності у духовці.Було смачно!
Дівчат,я до вас за порадою.Вчора написала листа знайома,її батько недавно був у Франківську на весіллі і їв випечку,яку називали дівень. Це такі довгі солодкі палички з тіста,подібні на гілочки. Але я про таке й не чула,Франківська область велика,у нас на весіллях тільки пляцки та короваї. Можливо хто чув про таке,а якби ще й рецепт Буду дуже вдячна.