В'ЯЛЕНА ПОЛУНИЦЯ
В неті знайшла цей рецепт як сухе варення, то так мені сподобався, що не втрималась і варила із заморожених ягід на зиму. Скажу вам, дуже смачно!Для цього треба взяти ягоди, або нарізати фрукти, залити цукровим сиропом і варити протягом 7-8 хвилин, потім настоювати близько 6-8 годин, знову кип'ятити десять хвилин і знову настояти.
У загальній складності від 4 до 8 таких разів по 7-8 хвилин. Потім шматочки фруктів відкидають на сито, і дають стекти сиропу.
І нарешті треба пересипати варення дрібнокристалічним цукром і гарненько "поваляти", потім струсити надлишки цукру. Сушать варення на гратах на сонці, або в духовці на мінімальному нагріві з відкритими дверцятами, або в спеціальних сушарках, температура не повинна перевищувати 40С. Тепер сухе варення готове, і його можна або відразу з'їсти, або перекласти в красиві невеликі скляні банки поставити на зберігання .
Пропорції сиропу: на 1 кг цукру 1 стакан води, а співвідношення плодів і ягід до сиропу має становити 1:2. Також можна виготовляти сухе і з цитрусових (апельсини, лимони), і з овочів (гарбуз, буряк, морква, кабачки).
З.І. Я готувала таке варення тільки з полуниці, але цього літа мабуть ще спробую.
І ще полуницю можна використовувати в кремах, випічці тортів і тістечок, я часто додаю в крем замість персиків чи ананасу, а сироп що залишився додаю в масло під мастикуь - прекрасний аромат і смак.