Нехай цей смачний хлібчик займає почесне місце на першій сторіночці.
Рецепт взяла у Маші (
Lunetta_mama).
Хліб ЛевандівськийБіла частина хліба:500 гр борошна пшеничного
300 гр теплої води
15 гр. свіжих дріжджів
25 гр олії
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
Темна частина хліба:250 гр. житнього борошна
250 гр. пшеничного борошна
300 гр теплої води
15 гр. свіжих дріжджів
25 гр олії
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
2 ст.л. какао порошку+ 2 ст.л. води
25 гр вершкового розтопленого масла ( для змазування)
5 ст.л. кунжутного насіння ( для посипання) (в мене не було)
Приготування білої частини хліба:Борошно всипати в більшу миску, воду нагріти, розкришити у неї дріжджі, всипати цукор, розмішати, залишити на 15 хв. У борошно всипати сіль, влити дріжджі розчинені, влити рослинну олію, гарненько вимісити тісто (чим довше вимішую, тем смачнішим є результат) накрити кришкою й залишити на 1,5 години для підходу.
Приготування темної частини хліба:Два види борошна всипати в миску, додати сіль. Підігріти воду, всипати цукор, розкришити дріжджі, розмішати залишити на 15 хв, в 2 ст.л. води, всипати 2 ст.л. какао й розмішати до однорідності. У миску до борошна влити дріжджі, какао, олію й вимішувати, потім накрити кришкою й залишити на 1,5 год для підйому.
Пекла зразу у двох формах.
1 форма в мене: Довжина: 33 см
Ширина: 12 см
Висота: 7 см
2 форма кругла №24.Кожен вид тіста розділила навпіл.
Для 1 ї форми розкачала кожну половинку тіста у прямокутник, поклала один на другий і скрутила рулетом.
Для 2ї форми скачала два джгути, переплела їх між собою.
Тісто у формі має підійти, тоді змастити маслом.
Випікати при 190 градусах 40 хв.
Пекла вже двічі цей смачний хліб. Перший раз готувала половину норми тіста, пекла у 1їй формі.
Вийшов таким.
Другий раз замішувала повну порцію, до білої частини додала 100г завареної манної каші, відповідно потрібно було більше борошна.
На фото видно, чим відрізняється біла частина тіста