Цитата: нетік
хочу спитати у Саші. як себе поводить шоколадна мастика в роботі? чи можна до неї додавати фарбники і на якому етапі? які вироби з цієї мастики тверді чи м"які? як довго зберігаються вироби і мастика? може питання і дурні, але хочу пробувати робити, то й питаю що цікавить. наперед вдячна.
Нетік, Шоколадна мастика в роботі - супер:) твердість залежить від кількості пудри (ну це як завжди) але я трохи не домішую, і кладу в холодильник на ніч, на другий день уже майже й домішувати не треба:)
Фарбую я уже готову мастику, відщипнула шматочок, скільки треба і фарбую, спочатку у мене були Украсовські фарби сухі, а зараз я крута:) бо отримала американські, то там взагалі однієї краплини вистачає.
Як довго зберігаються сказати не можу, але в мене лежать невитребувані квіти уже десь із місяць в холодосі, то їстівні, і вигляд не втратили.
Рекомендую робити за рецептом, який я писала Каті (gutka) :
100 грамів шоколаду (будь-якого)
розтопити у мікрі із 1 ст. л. молока та 1 ч. л. масла. (можна на водяній бані)
Додати 100 грамів мармишок, підігріти, щоб вони збільшились в об"ємі.
Додати пів стакана цукрової пудри, добре вимісити, додаючи ще пудру. Як ще не густе, але вже не липне до рук, замотати в плівку та покласти на ніч до холодильника:)
Удачі:)