Пляцок "Багач"
Для білого тіста1 ст цукру
2 яйця
8 ст л топленої маргарини
10 ст л пареного молока
1 пачка ванільки
1 ст л амоняку
3 ст муки
Для макової паляниці1 ст л меду
1 ст цукру
5 яїчок
150 гр топленої маргарини
2 ст меленого маку
1 ст л крохмалю
2 ст л муки(повні)
1 ст л порошку до печева
4-5 яблук
Для сирної паляниці1 кг сиру
7 яєць
400 гр цукру
150 гр масла
2 ст л манки
2 ст л крохмалю
1 ст л порошку до печева
ізюм
Крем6 жовтків
0,5 л молока
2 ст цукру
1 ст л крохмалю
ванілька
400 гр масла
ПриготуванняДля білого тіста: яйця збити з цукром. Додати молоко і розтоплений маргарин, добре вимішати. Додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Розділити на 3 частини. Розкачувати на дошці тонкі паляниці і пекти.
Для макової паляниці: Жовтки розтерти з цукром, додати мед, маргарин і добре розтерти. Додати збиті білки і вимішати. Додати сухі інгредієнти і вимішати. На бляшку розкласти порізані дольками яблука, зверху на них викласти макове тісто. Пекти 40-50 хвилин.
Для сирної паляниці: сир перемолоти, додати жовтки, розтоплене масло,манку, крохмаль, порошок до печева і все добре вимішати. Білки збити з цукром і викласти до сиру, перемішати. Додати ізюм і вимішати. Пекти 1 годину.
Для крему: жовтки збити з молоком і поставити на вогонь. Крохмаль змішати з цукром і ванількою. Коли полоко почне кипіти, всипати по трошки суху суміш і постійно помішувати. Варити до легкого загустіння. Масло збити в пухку масу і додати по трошки заварений охолоджений крем.
Складання:Біла паланиця+крем+сирна паляниця+крем_біла паланиця+крем+макова паляниця+крем+біла паляниця.
Прикрасити за бажанням.