Сьогодні пригощаю СВІЖИНОЮ. В п*ятницю в свекрухи закололи куцьку. Думаю, що нічого нового не розкажу, тому просто нагадаю спосіб приготування свіжини. М*са брала десь 500 г, печінки,легень,сала(перерослого) -по 300 г, півсерця. Порізати сало, викинути в чугунний банячок і хай топиться. Коли трохи стопиться , докинути все решта (порізане).Посолити, поперчити, додати цибулю і смажити до готовності (50-60 хв.)При потребі долити трохи води, але має тушитися у власному соці.
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
200 г маргарини 150 г цукру 4 жовтки 1 ч.л. амоняку 4 ст.л. сметани 4 скл. муки (приблизно до м*якого тіста) Замісити, спекти 2 коржі (25 на 35 см)
Крекерна маса
2 п. крекера поламати 0,5 л вареної згущонки і 200 г масла розтерти Все добре вимішати, додати 1 скл. горіхів(посічених) і сік половини лимона.
Крем
0,3 л молока поставити на вогонь 2 ст.л. крохмалю і 2 ст.л. цукру вимішати і додати 0,2 л холодного молока Влити суміш на гаряче молоко, помішуючи варити до загустіння.Коли охолоне, додати 300 г масла і розтерти. Додати сік половини лимона.
Складаємо--- корж -крем -крекерна маса -крем -корж (добре притиснути) і залишити на ніч.
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Зупа горохова з лляним тістом ( колись таку готувала бабуся, тому цей смак повертає мене у дитинство...) На киплячу воду кидаємо зелений (в мене морожений) горошок, хай трохи повариться. Потім додаємо туди моркву півкружальцями, через 5-10 хв. покраяну картоплю, зажарену до золотистого цибульку. Посолити, поперчити, приправити( в мене прованські трави). Робимо лляне (не знаю чому так називається) тісто --- 1 яйце добре розбити вилкою, додати 1 ст.л. води і муки (має бути трохи густіше, ніж на оладки). Коли всі овочі будуть готові, чайною ложкою набираємо тісто (по півложечки) і кидаємо на ледь киплячу зупу.На малому вогні проварити ще 5 хв. Додати зелень. Можна давати і консервований горошок, але кидати тоді його пізніше(разом з картоплею). Смачного!
--------------------
До зупи пекла ГРОССІНІ (італійські хлібні хрусткі палички) Рецепт колись давно вичитала в інтернеті, переписала і так він в мене пролежав аж до сьогодні.
1 скл. теплої води(250 мл) 0,5 ч.л. солі 1 ст.л. цукру Це все добре розмішати до розчинення . Додати 0,5 ч.л. сухих дріжджів( чи 20 г мокрих), знову розмішати до повного розчинення. Додати 200 г борошна і вимішати. Влити 2 ст.л. олії оливкової, знов вимішати. Додати ще 200-250 г борошна і замісити легке тісто( щоб відставало від рук). Залишити на 50-60 хв.
Потім ще 1-2 хв.підмісити , розділити на 4 частини і кожну ще на 5(або 6) частин.Скатати руками палички . Якщо палички товстіші (як в мене) ,то після випічки ззовні вони будуть хрумкі, а всередині м*які. Якщо їх зробити тоненькими (як олівчики), то вони будуть повністю хрумкими (як справжні італійські гроссіні).
Зверху я посипала італійськими травами.Пекти 20 хв. 180*С.
Нам сподобалися.
--------------------
Шматок нежирної свинини замаринувати на ніч (або хоча б на 3-4 год.). Для цього солю її, посипаю зверху чорним перцем і паприкою, обкладаю нарізаною кільцями цибулею, даю 2-3 лаврових листки. Робимо таку собі пасту--- жменю горіхів( в мене волоські), 2-3 зубці часнику, чверть пекучого червоного перцю, кілька гілок зелені (петрушки, кропу), 2-3 ст.л. сметани і 2 ст.л. олії перебити в блендері до однорідної маси (чи змолоти), посолити. Ємність застелити фольгою( залишити кінці, щоб було чим накрити),на дно покласти кілька шматків сала, зверху цибулю з маринаду, зверху м*ясо (зробити кілька неглибоких надрізів) і густо змастити його зверху пастою. Накрити фольгою.
Пекти біля 1,5-2 годин , 170*С. Останні 15 хв. розвернути фольгу, щоб зарум*янилось.
--------------------