Сьогодні пригощаю Вас грецькою запіканкою (пастиціо). Рецепт запозичила у подруги Олі (вона її готує бездоганно і знае тонкощі грецької кухні).
ПАСТИЦІО
Відварити макарони (в мене 200 г), коли підстигнуть, додати 1 яйце.
Цибулю подрібнити, підсмажити на оливковій олії (греки використовують тільки таку), додати фаршу (десь 300 г) , 1 скл.томатного соку ( або вода +томат.паста), посолити , поперчити, я ще додала трішки регану, добре просмажити. Цей соус (болонезе) має бути сочним.
Дно форми(високої) змастити маслом, викласти половину макарон, потерти голандським сиром, потім рівномірно фарш, знов потерти сиром і решта макарон. Зверху заливаємо соусом ( типу бешамель)--1 скл.молока підігріваємо, 3 ст.л. сметани вимішати з 2-3 ст.л. муки і додати до молока, посолити і варити до загустіння.До соусу додала ще 50 г тертого сиру.
Легко, швидко і смачно! Щойно переглянула пастиціо Larisu.Практично теж саме.
Пригощайтесь...