До росолу (чи до грибної юшки...) пропоную
ПИРІЖКИ З ГРИБАМИ.
Готуємо
начинку:
1 цибулю дрібно нарізати, протушити на олії. Додати грибів (7-8 більших шампіньйонів), почищених і порізаних, просмажити. Я додала ще 3-4 ст.л. фаршу, протушити 5 хв., помішуючи. Посолити, поперчити.
Тісто(рецепт взяла в книзі сестри Ольги - капуснячки):
500 г борошна
140 г масла(чи маргарини)
2 яйця
4 жовтки
4 ст.л. сметани
35 г дріжджів
1 ст.л.цукру
солі до смаку (дала 1 ч.л. неповну)
Маргарин натерти нагрубо, вимішати з борошном, додати яйця, жовтки, сіль, цукор. Дріжджі розтерти зі сметаною і додати до тіста. Швидко замісити нетуге тісто.
Розкачати його товщиною 5 мм у формі прямокутника. Вздовж краю викласти начинку, раз скрутити, притиснути краї і відрізати вздовж того краю. Отриману ковбаску покласти швом вниз на змащену бляшку і розрізати на частини по 10 см. Залишити в теплі на 20 хв. Змастити яйцем і випікати поки не зарум'яниться (я пекла приблизно 20 хв. 170*С).
Пиріжки вийшли дуже смачні, тісто ніжне і м'яке. Мені дуже сподобалися! Спробуйте - швидко і смачно!