Щоб не було зовсім скучно дивитися на тимчасово порожні поля, запропоную вам:
Цукерки Тахінні
Продовжуючи тему східних солодощів, хочу запропонувати вам ще один різновид маленьких смачненьких штучок, за якими рука сама тягнеться до тарілки. Приготування подібне до цукерок халвинок, смак – інший.400г кунжуту посмажити до золотистого кольору, відсипати частину для обкачування, решту змолоти в блендері. Робити це краще в декілька етапів, тому що кунжут виділяє олію і якщо кинути одночасно весь в блендер, то він погано змелеться – внизу утвориться глевка важка (дуже смачна і ароматна) маса. Додати
1,5-2 скл. цукру, 2скл. муки, підсмаженої до появи горіхового запаху. Додати
100г олії та
100г масла, вимішуючи, підливати теплу воду, щоб вийшло однорідне тісто.
Можна зварити сироп з води і цукру, тоді буде легше вимісити тісто.
З отриманої маси за відривати невеликі шматочки і формувати цукерки – цього разу я просто стискала шматочки тіста в кулаці, а потім пальцями робила цукерки у формі пірамідок. Обкачати в кунжуті, відкласти, щоб затверділи.
Смак нагадує тахінну халву.