Мій улюблений пляцок! Печу його вже ......надцятий раз! Вперше на
форумі рецепт надрукувала і переклала Натонька!
Але, цей рецепт заслуговує на те,щоб його надрукували ще раз.
Я пропоную своє бачення цього рецепта. Отже
"Пані Валевська"
Тісто:500 г борошна(від 6ст.мінус 1ст.л.)
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру змолоти на пудру(обов'язково має бути пудра!)
200 г вершкового масла або маргарину
6 жовтків
1ч.л.ванільного цукру
Замісити тісто і розділити на дві частини.
Для безе:8 білків(6 білків+2 білки із крему)
1,5 ст. цукру(або 2cт.цукрової пудри)
1 ст. л. картопляного крохмалю з верхом
Білки добре збити на міцну піну. Поступово додавати цукор, не перестаючи збивати. В кінці додати крохмаль і збити на мінімальній швидкості міксера або акуратно перемішати ложкою.
Окрім цього:1 баночка джему з червоної смородини (450 г) або джему з лісових ягід,
120 г мигдальних пластівців.
Форму розміром 25 x 33 cм змастити маслом і застелити пергаментним папером.Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху половину білків і посипати половиною різаного мигдалю.Якщо немає можливості спекти відразу два коржі ,то білки для другого коржа краще збити перед випіканням.
Пекти при температурі 175C приблизно 40 хв. Так само вчинити і з другою частиною тіста.
На фото: в великій формі 40х28см.-одна порція по рецепту.На замовлення я печу великий пляцок з двох порцій.
Пляцок значно смачніший,коли коржі вищі.Тому форму для випікання брати не більшу як 25х33 ,можна роз'ємну 26см в діаметрі.
Крем:500 мл. молока
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г ванільного цукру
200 г вершкового масла
декілька крапель мигдального аромату
Один стакан молока закип'ятити з цукром. Муку та крохмаль розмішати з молоком,додати жовтки і легенько збити. Влити тонкою цівкою молоко з борошном в кипляче молоко і постійно помішуючи довести до загустіння на малому вогні.Остудити.
М'яке масло збити, поступово додаючи по одній ложці заварну масу збити крем. Додати мигдальний аромат.
Корж-крем-корж.
Покласти в холодильник мінімум на 3 години.