Пляцок "Королівський" з вишнями
Тісто:4ст.(250мл.)борошна, 350гр.маргарину, 8 жовтків, 3 ст.л.цукру, 6ст.л.сметани, 50гр.дріжджів, ванільний цукор і цедра лимону до запаху.
Дріжджі розтерти з цукром і сметаною; маргарин розтопити на водяній бані і охолодити.Замісити тісто і розділити на три частини.
Форму змастити маргарином, застелити пергаментним папером.Розкачати перший корж, виложити в форму і змастити повидлом чи джемом(я використала перетерті з цукром пелюстки рози);
на другий корж-подрібнені горіхи і свіжі вишні без кісточок, а зверху-збиті білки з 1ст.цукру і 1уп.вишневого кисілю(взяла "Мрія"-90гр,але краще 2уп.польського, бо чомусь колір вийшов білий...).
Накрити третім коржем.
Залишити на 2 години, щоб підріс в теплому місці.
Випікати при температурі 180гр.-1 годину.
Форма має бути велика прямокутна(40Х28см,або менша,але з високими бортами); я ж використала круглу 38см.в діаметрі.