Дорогі дівчата!
Пропоную Вам італійський пісочний пиріг
"Кростата"
Тісто:2ст(250,0мл) борошна(без верху)
3ст.л.цукру з верхом
200гр.маргарину
2 жовтки
1 яйце
1уп.порошку до печива
1 лимон
3ст.л.молока
1уп.ванільного цукру
Маргарин розтопити на водяній бані і злегка охолодити.
До борошна додати яйце,жовтки,цукор,теплий маргарин,молоко, лимонний сік і перемішати дерев'яною ложкою.В кінці додати порошок до печива і терту цедру з 1 лимону.Цедра лимону надає неповторний аромат!
Ні в якому разі не додавати більше борошна.Через 5-10 хв. тісто ложкою виложити в форму діаметром 28 см (до речі, звичайно використовується форма з хвилястими краями),розрівняти і зробити бортики.Виложити варення в середину(можна свіжі ягоди) і випікати при температурі 175гр.-20-25хв.
Взагалі, по рецепту потрібно 1/3 частину тіста положити в морозильну камеру, а потім потерти на начинку; можна зробити решітку.
Я ж поспішала і зробила просто, тому тісто вийшло трохи вище, ніж має бути.
Рецепт пані Марії, яка проживає в Римі і є просто чудовий кондитер!