Пляцок "Польський"
Тісто: 2,5 склянки борошна (додатково 1 склянку при замісі тіста), 3/4 склянки цукрової пудри, 150 гр.масла або маргарину, 2 ст. л. меду, 2 яйця, 1 ч.л. соди негашеної,1ст.л.какао.
Розтопити маргарин з медом і остудити.Борошно перемішати з какао і цукровою пудрою, додати маргарин і яйця збиті із содою. Замісити тісто і поділити на дві частини. Коржі розкачати на пергаментному папері і з ним покласти в форму. Пекти при температурі 170 градусів 15 хвилин.
Бісквіт:4 яйця, 4ст.л.цукру, 4ст.л.борошна, 1ч.л.порошку до печива. Пекти при температурі 160гр.-25 хвилин.
Крем: 500 мл. молока, 3/4 склянки цукру, 250 грам масла, 1 упаковка ванільного цукру, 2ст.л.борошна, 2ст.л.крохмалю.
Молоко(300мл.) закип'ятити з цукром. Перемішати борошно, крохмаль і ванільний цукор з 200мл.молока, влити в кипляче молоко і варити до загустіння. Остудити. Збити масло і по-одній ложці додавати холодну заварну масу, продовжуючи збивати. Змастити коржі кремом.
Найкраще смакує на 2-й день.
Рецепт взятий із польського сайту "Moje wypieki".
Рекомендую змастити ,або скропити медові коржі кавою, а бісквіт-сиропом.
Крем добрий, білосніжний, але потрібно йому надати більш виражений ванільний аромат або ромовий.
Для прикрашання пляцка використала 100гр.чорного шоколаду.
Якщо потрібно спекти багато пляцків, то з нього можна починати, бо він пропітується не менше однієї доби.