Гарбуз - український ананас
Я продовжую збирати та випробовувати рецепти страв з гарбуза - дуже корисного українського продукту(за вмістом цілющих речовин гарбуз перевершує багато інших овочів). Сьогодні у мене смачненьке, дуже пухкеньке гарбузяне печиво
гарбузяне печиво
130-150 г борошна
0,5 ч.ложечки розпушувача
0,5 ч.ложечки соди (погасити лим.соком)
0,5 ч.ложечки кориці
дрібка солі
60 г вершкового масла
50 г родзинок
30 г горіхів
120 г гарбузяного пюре
див. тут, як його правильно приготувати1 яйце + жовток
- масло кімнатної температури стерти разом з борошном, цукром, корицею, содою та розпушувачем
- додати родзинки, горіхи, пюре і яйце - все ретельно перемішати
- тісто викладати ложкою на бляшку, застелену папером для випікання, зверху печево змастити жовтком
- випікати при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин до золотистого кольору
Смачного:)- каротину в гарбузі в п'ять разів більше, ніж в моркві і в три рази більше, ніж в яловичій печінці.
- за вмістом заліза оранжевий гарбуз заслуговує на звання чемпіона серед всіх
існуючих овочів, з цієї причини його добре вживати тим, хто страждає анемією
- гарбуз вважається кращим овочем для дієтичного живлення, гарбузова каша підійде тим, хто бажає схуднути: вона нормалізує обмін речовин і виводить з організму шлаки
- знахарі вважали, що гарбузовий сік дуже допомагає чоловікові підтримувати свій сексуальний тонус
і це ще не все про корисні властивості гарбуза