Катю, Ірочко, дякую.
Буду старатися потішити усіх чимось смачненьким.
Закуска на полентіЗварити поленту.
Співвідношення крупи й води я брала 1:3. Всипати крупу в холодну воду й довести до закипання при постійному помішуванні. Так у вас вийде гладка каша, без грудочок. Варити до готовності.
Час варіння залежить від типу крупи. Посоліть. Вмішайте в гарячу кашу натертий гострий сир, нарубані свіжі трави або сухі приправки.
Прямокутну форму застелити папером для випічки або харчовою плівкою, змазану олією. Папір має бути по розміру більшим, ніж форма, і виступати на 2-3 см з коротких сторін. Це дозволить потім легко дістати поленту з форми.
Викласти гарячу готову поленту у форму й розрівняти.
Остудити поленту до кімнатної температури, вирізати формочкою потрібні фігурки - або просто розрізати гострим ножем на квадратики, трикутники й т.п. Їх можна запекти на грилі або приготувати з начинкою.
Начинка може бути за вашими смаками. У мене притушена до прозорості цибулька і шампіньйони, зверху притерти сиром.
Ідею взято тут
http://elaizik.livejournal.com/340230.html