Закривала огірки по - корейськи, з порції вийшло 15 півлітрових баночок. Я дала 2 пакети приправи (по 20 г) і ще просто досипала меленого коріандру, бо хотілося більш пряного смаку. Вийшло смачно. Дякую за рецепт.
Маринад: 1 л води 2 ст.л. солі 1 ст.л.цукру 2 ст.л. оцту 9% лавровий лист гвоздика перець чорний горошком
Гриби почистити, помити, порізати. Опустити в киплячу, злегка солену-підкислену воду, варити 15-20 хв з моменту закипання. Маринад з приправами довести до кипіння. Гриби відцідити від першої води, при потребі промити під проточною водою, перекласти в маринад, варити 15-20 хв, в кінці додати оцет. Перекласти в банки. Я ще для повної безпеки стерилізую банки з грибами 30 хв.
Рецепт з сайту hlebopechka.ru
Робила за цим рецептом білі, підосиновики(червоняки, козарі), підберезовики(дідухи, каліки, обабки), опеньки. А потім відкрити баночку, додати порізаної цибульки, заправити запашною олією...м-м-м...смачно. З.І. не забудьте злити маринад))
Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 11 вересня 2013 21:47
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
3 л відварених грибів 0.5 кг моркви 0.5 кг цибулі 250 мл томатної пасти сіль перець
Проварити гриби в солено-підкисленій воді (20г солі і 4г лимонної кислоти на 1л води)., відцідити. Цибулю з морквою протушкувати в олії, додати томатну пасту, прогріти. Додати до відварених грибів, посолити, поперчити, тушкувати 15 хв. Розкласти по банках. Стерилізувати 0.5л - 30 хв.
Роблю за цим рецептом переважно опеньки. Дуже смачна закуска. Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 1 листопада 2012 10:02
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Тісто: 350 г борошна 50 г масла 3 жовтки 50 г цукру дрібка солі 50 г посіченого мигдалю 20 г дріжджів 175 мл теплого молока ваніль
100 г масла 100 г родзинок 5 ст.л. бренді чи коньяку цукор-пудра 250 г абрикосового джему 100 г мигдалю, порізаного смужками
Дріжджі розчинити в молоці, додати половину цукру, злегка притрусити борошном і відставити в тепле місце, щоб підійшло. Борошно просіяти, додати решту цукру, жовтки, розтоплене масло, дріжджі і замісити м'яке тісто. Поставити в тепле місце на 30 хв. Поки тісто підходить, родзинки замочити в бренді. Ще раз вимісити тісто і додати 50 г посіченого мигдалю. Тісто розкатати приблизно на товщину пальця і вирізати кружальця діаметром 6-7 см. Змастити форму маслом і викласти на неї рядами кружальця з тіста. Кожний ряд змастити розтопленим маслом. Відцідити родзинки від алкоголю, не виливати. Посипати вироби цукром-пудрою, мигдалем і родзинками.
Бренді, в якому вимочувались родзинки, долити в джем і добре перетерти до однорідної маси. Масу підігріти і ложкою викласти на тістечка.
Відставити на 15 хв, щоб дукати підросли. Випікати в гарячій духовці (200С) 30-40 хв.
Коли дукати спечуться, посипати цукром-пудрою. Подати ще теплими.
Рецепт з газети "Експрес"
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 2 листопада 2012 13:07
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
500 г картоплі помити, відварити в мундирах ( і тільки так, не інакше), охолодити, очистити і перемолоти через м'ясорубку. 750 г сирої картоплі очистити, помити, натерти на дрібній терці, відкинути на сито над якоюсь посудиною, відтиснути через полотнину.
Акуратно злити рідину і крохмаль, що осів, додати до картоплі. Додати солі і вимісити однорідне тісто.
Приблизно 300 г кисломолочного сиру перемолоти через м'ясорубку, додати яйце, сіль до смаку, кріп і ретельно вимішати. Тісто брати на долоню, розплескати паляничку, вкласти трохи начинки і сформувати книдлі продовгуватої форми. Вкинути в киплячу підсолену воду, не мішати (самі поспливають ), варити хвилин 5 з моменту закипання. Готові книдлі полити підсмаженою цибулькою або шкварками. Подавати з сметаною чи ще чимось смачненьким Книдлі можна робити з різними начинками, наприклад з м'ясом, грибами.
Рецепт, можна сказати, походить від моєї свекрухи, бо таку смакоту я їла в її родичів ))
Смачного!
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
460 г борошна 250 г масла або маргарину 1 скл. цукру-пудри 0,5 ч. л. солі 3 ст. л. какао 1 яйце 1 ч. л. ванільного цукру
Тісто місити зручніше в комбайні, але і руцями можна )) Відкласти 3 ст.л. борошна. Решту борошна перетерти з маслом, додати яйце, сіль, пудру, ванільний цукор і замісити тісто. Розділити на дві рівні частини, до однієї додати борошно, що залишилось, вимісити, до другої - какао, вимісити.
Тісто тонко розкатати, вирізати кружальця. Кружальця скласти почергово один на другий
Скрутити рулетиком
Розрізати навпіл, кожну половинку перевернути на 90С.
Випікати при 190С 15-20 хв до готовності.
Рецепт від АХІОМА сайту hlebopechka.ru
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 8 листопада 2012 10:00
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Я робила це печиво вчора. В мене воно зовсім не вийшло. Тісто за рецептом не получилося, воно було дуже рідке, і муки пішло набагато більше. І коли я його випекла, воно вийшло таке тверде, що вкусити його було не можливо. Може я щось не так робила? Додавала все по рецепту, тільки муки більше.
Повідомлення відредагував nadjamal - 11 листопада 2012 15:21