Торт "Ейфорія"
Звіти і обговорення тутФорма діаметром 26 см
Шоколадний шифоновий бісквіт:200 г борошна
2 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. соди
1/4 ч.л. солі
180+45 г цукру
125 мл олії
60 г какао
1 1/3 ст.л. розчинної кави
175 мл води
8 білків
5 жовтків
Розмішати каву і какао в гарячій воді до однорідності і гладкості, остудити.
Змішати всі сухі складники в великій мисці (борошно просіяти).
Збити жовтки, з'єднати їх з олією, сумішшю з какао і кави, добре перемішати.
З'єднати суху суміш з шоколадно-олійною масою, добре перемішати.
Збити білки з 45 г цукру до стійкої піни.
Додати 1/4 білків до маси і обережно перемішати, додати поступово решту білків , ретельно і акуратно вимішати.
Застелити дно форми папером, не змащувати, пекти при t160C 50-60 хв.
Цей бісквіт ну дуже смачний,супер шоколадний, він мені сподобався ще коли я спробувала крихти від нього.Рецепт від natapit з hlebopechka.ru
Турецький маковий прошарок:200 г масла
300 г цукру
8 яєць
300 г маку
170 г горіхів
ванільний цукор
Білки збити з чвертю цукру до стійкої піни.
М'яке масло збити з рештою цукру,додати ваніль.
Додати в масло жовтки і добре збити.
Всипати сухий мак і подрібнені горіхи. Перемішати до однорідності.
Акуратно, в декілька прийомів додати в цю масу піну з білків.
Боки і дно форми вистелити папером, змастити. Випікати при t170С 50-60 хв. Дістати з духовки, дати охолонути в формі - корж дуже ніжний.
Рецепт від Sweet Lana з u-samovara.ru
Крем "Тафіта":200 г шоколаду
170 мл вершків
370 г згущеного молока "Іриска"
170 г масла
1 ч.л. лікеру
Розчинити шоколад в вершках, остудити. Згущенку збити з маслом. Легко збити вершки з шоколадом і з'єднати з маслом і згущенкою, додати лікер, збити.
Дуже смачний крем з вираженим шоколадним смаком.Рецепт від Lelechka84 від hlebopechka.ru
P.S. торт вийшов на 3.5 кг...великий ))