Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
наТуся
27 квітня 2011 08:08
Повідомлення #341


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
idianka Ви молодець, від таких пляцків дух перехоплює, а "Дрова під снігом", це взагалі витвір мистецтва!!! :belay: :1f7: Вже переписала у свій записничок. Дякую :3fb:

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
idianka
1 травня 2011 13:24
Повідомлення #342


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Любі дівчатка , дякую що заходите до мене в гості ! Несу вам кільце великодньої ковбаски :smile:

Домашня ковбаса




Свинину і яловичину порізати на шматки ~3*3 см . Співвідношення свинини до яловичини 2:1 . також додати порізаного кубиками свинячого сала біля 10-15% загальної ваги . Змолоти на м'ясорубці з великими отворами . До фаршу всипати (з розрахунку на 1 кг) :
- по пів ч.л. цукру і перцю
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 4-5 зубців часнику
- 12-15 г солі (до смаку)
- 0.002% від загальної ваги фаршу харчової селітри
Щоб ковбаса довше зберігалась , товчений часник краще прокип'ятити в невеликій кількості червоного столового вина . Як вистигне , вино процідити і додати до фаршу . Все добре вимісити , доки фарш не відставатиме від рук . Очищені кишки вимочити в воді з шматочком лимона , щоб не було запаху . Начинити кишки фаршем . зв'язати кінці . Винести ковбаси в прохолодне місце на дозрівання на 4-5 год . Вудити протягом 2 год . Я поклала на решітку , під низ поклала деко , підлила води і запікала в духовці 1.5 год .
Це перший раз я робила ковбаску . Можливо буду робити ще :smile:

Смачного !

За рецепт дякую пану Кагору з malecha.org.ua

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
1 травня 2011 13:45
Повідомлення #343


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
На зміну кремовим тортикам пропоную яблучний пляцок - ніжне пісочне тісто в поєднанні з шоколадно-фруктовою начинкою )

Пляцок "Фігаро"




450 г борошна
350 г маргарину чи масла
2 жовтки
4 ст.л. горілки
4 ст.л. сметани
150 г цукру
1 п. розпушувача

Борошно з розпушувачем перетерти з маслом , додати збиті з цукром жовтки , горілку і сметану . Замісити м'яке тісто . Поставити в холодильник .

Тим часом підготувати начинку :
7 білків
300 г цукру
2 ст.л. какао
200 г горіхів
10 яблук
ванільний цукор

Яблука очистити , натерти на терці з великими отворами , додати подріблені горіхи , какао і перемішати . Білки збити до стійкої піни , поступово підсипаючи цукор . По одному ввести жовтки , не перестаючи збивати . Додати до яблучної маси і обережно знизу вверх вимішати .
Тісто розділити на 2 частини . Більшу частину викласти на дно дека ( краще застелити промасленим папером ) . На тісто викласти начинку і накрити другою частиною тіста . Це виявилось не так просто , наступного разу спробую заморозити тісто і потерти зверху начинки . Випікати при середній температурі ~1 год до зарум'янення .
Охолодити і полити зверху шоколадною помадкою :
3 ст.л. какао
5 ст.л. цукру
3 ст.л. молока
50-100 г масла ( завжди даю на око)

Какао змішую з цукром , додаю молоко , кашка має бути зволоженою , не рідкою , кидаю грудку масла і ставлю на вогонь . Помішуючи , доводжу до розчинення масла і до перших бульок . Теплою помадкою полити пляцок .

О , мало не забула : пекла я в круглій формі діаметром 27 см , але вона виявилась замала ))) Так що беріть більшу )

Смачного !

Рецепт від родички Лариси .

Повідомлення відредагував idianka - 1 травня 2011 14:04
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Свєтік
1 травня 2011 18:12
Повідомлення #344


Молода господинька
  • 34

Репутація: 331
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 213
Реєстрація: 30.09.2010

ICQ:--

Бали: 896
idianka, такий апетитний кусочок, що й мені захотілося!

Повідомлення відредагував Свєтік - 2 травня 2011 22:21
Перейти на початок сторінки
Канарейка
2 травня 2011 11:12
Повідомлення #345


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
idianka,
А ковбаска добра, люблю все домашнього приготування :t0242:
Перейти на початок сторінки
lana
2 травня 2011 14:37
Повідомлення #346


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
idianka,
Діаночко!!! Твої пляцки просто неймовірні!!!! Я дуже дякую за рецепти і останній і попередні!


Повідомлення відредагував lana - 2 травня 2011 14:53
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
2 травня 2011 20:07
Повідомлення #347


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Торти дивовижні! Дже дякую за рецепти!!! :3fb:
Перейти на початок сторінки
idianka
8 травня 2011 13:50
Повідомлення #348


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Свєтік, :1f7:
Канарейка, :1f7:
lana, :1f7:
Natalyadiva, :1f7:
дякую що не обходите стороною мою сторіночку ! Дякую за плюсики , які ви мені даруєте )) Заходьте для всіх відчинені двері і накритий стіл :p0714: )))

Повідомлення відредагував idianka - 8 травня 2011 14:05
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
8 травня 2011 14:04
Повідомлення #349


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Печеня зі свинини




Шматок хорошої свинини помити , зачистити і цілим шматком покласти в казанок , залити водою і поставити на помірний вогонь , ще краще в духовку . Прикрити кришкою і тушкувати 4-5 год , воду не зливати , тільки зібрати шуму . Десь на останній годині тушкування посолити і додати меленого чорного перцю , можна лавровий лист . Вода має десь на 2/3 випаруватись . М'ясо буде ніжним і саме буде розпадатись на волокна .

Таким способом готувала печеню мою бабця Параска )

На весіллі в с.Старий Лисець печеню роблять з більшою кількістю води і подають в горнятках зі шматочком м'яса і бульйоном , в якому воно готувалось .

Смачного !

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
8 травня 2011 14:31
Повідомлення #350


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Кекс "Маківка"




1 скл. маку 150 г
1 скл. сухарів мелених 130 г
4 яйця
150 г масла чи маргарину
1 скл. цукру 160 г
1 ч.л. соди
1 ст.л. оцту

Мак перетерти можна класичним способом - запарити і втерти в макітрі чи помолоти через м'ясорубку або в блендері ; або сухий мак помолоти в кавомолці і залити півсклянкою окропу чи гарячого молока , перемішати , накрити кришкою , щоб впарилось .
Масло перетерти з цукром , додати по одному яйця , погасити соду оцтом і додати до суміші . Додати охолоджений мак і мелені сухарі , вимісити однорідне тісто . Форму для випікання змастити маслом , обсипати меленими сухарями або борошном . Вилити тісто в підготовану форму . Випікати при температурі 180С ~40 хв . Готовність перевірити дерев'яною шпажкою . Дати кексу відпочити ~10 хв , обережно витягти з форми . Охолоджений кекс посипати цукровою пудрою .

Смачного !

Рецепт із маминого зошита )

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 20:21

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 31
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100