Саме так у нас називають сирну запіканку , яку кладуть у великодній кошик ) , від слова "пригнітити" - припекти .
1 кг сиру протерти , додати 4-5 яєць , цукор або сіль (залежно яка нагнітка має бути - солодка , чи солона ) , 1-2 ст.л. крохмалю , вимішати до однорідності . До солодкого сиру можна додати родзинок . Викласти щільно в формочки гіркою ( моя гірка впала в духовці ) , змастити жовтком і покласти запектись поки не прихопиться жовток ~15 хв ( якщо тримати довше , верх нагнітки трісне ) . Охолодити , верх солоної прикрасити , наприклад , гвоздичками , можна покласти качечку з масла )
Смачного !
Рецепт моєї бабусі Параски
Повідомлення відредагував idianka - 1 липня 2011 12:49
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Білки збити до стійкої піни , поступово підсипаючи цукор . Жовтки по одному додавати до білків , не припиняючи збивати . Борошно вимішати з розпушувачем і обережно з'єднати з яєчною сумішшю . Випекти 1 корж , охолодити .
Безе : 6 білків 1 скл. цукру 1 скл. арахісу 1 ст. л. крохмалю
Білки збити до стійкої піни , поступово підсипаючи цукор . Арахіс змішати з крохмалем і обережно вмішати з білками . Сушити корж пр низькій температурі ~1 год .
Крем : 0.5 кг масла 1 б. згущеного молока 1 скл. арахісу 12-14 пар зефіру
Діанко, пляцки пречудові - особливо мені засмакував з зефіром, ням-ням Раніше моя мама часто випікала солодку сирну запіканку з родзинками - тому знаю, що це дуже смачно!!! Але мені б хотілось попробувати солену - при можливості відразу спечу Дякую
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Тісто на "дрова" )) : 350 г борошна 150 г маргарину або масла 2 ч.л. розпушувача 2 яйця 0.5 скл. сметани
Маргарин посікти з борошном , додати решту складників і замісити однорідне тісто , Поставити в холодильник на 2-3 год .
Начинка для рулетів : 1.5 скл. маку змолоти в кавомолці , запарити 0.5 скл. гарячого молока , охолодити . Збити 2 білки з 0.5 скл.цукру до стійкої піни . Розтерти 50 г масла з 0.5 скл. цукру і змішати з маковою масою . Тісто розділити на 5 частин , тонко розкатати , змастити начинкою , скрутити рулетом , щільно скласти в змащену форму . Пекти в духовці .
Амонякові палянички : 350 г борошна 2 яйця 200 г маргарину 0.5 скл. цукру 2 ч.л. амонію 3 ст. л. сметани
Амоній погасити в сметані . Борошно розтерти з маргарином , влити збиті яйця з цукром , додати сметану з амонієм , замісити м'яке тісто . Випекти 2 коржі .
Крем: 300 г масла 500 мл сметани 1 скл. цукру-пудри
М'яке масло збити з пудрою , додати сметану , збити до однорідності . Обережно , не перестарайтесь , бо може збитись масло !
Покласти амонякову паляничку , змастити кремом , покласти рулетики-"дрова" , знову крем і зверху амонякову паляничку . Зверху змастити залишками крему .
Смачного !
Рецепт від цьоці Галі .
Повідомлення відредагував idianka - 26 квітня 2011 15:40
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Діанко, дуже всі вишукані і смачні рецепти. Паска кубанська заварна має бути дуже смачна. Скільки в тебе пасочок вийшло з цієї порції? Пляцок "Дрова під снігом " дуже ефектний і не треба по одному рулети пекти--це дуже зручно! Дякую за рецепти.
Діаночко! Захожу вже який раз помилуватися пляцком"Дрова під снігом"! Яка краса,як майстерно приготовлено,фото апетитне,а випічка,наче солодка хмаринка-легка,повітряна і ніжна..,уявляю,...як вона тане в роті...!! Супер смачно! Рецепт вже записала ,дуже дякую!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 26 квітня 2011 21:18