Дімляма
Побачила цю страву в
LanaU на Кукing.net
* 500 г м'яса
* 2-3 цибулини
* 2 морквини
* 500 г помідорів
* 2 солодких перця
* 1 крупний баклажан
* 500 г картоплі
* 1 невелика капустина
* 2 зубчика часника
Дімляма - ця страва дуже поширене в Ср. Азії. Сама назва говорить за себе. Дімляма - значить страва , яка готується без обсмажування, а шляхом томіння. Ця страва, крім усього, вважається і дієтичною саме через те , що нічого не смажиться. Багато варіантів цієї страви з'явилися, кожен готує як йому подобається. Початковий варіант Дімлями - це все викладається шарами. У казан або в каструлю з товстим дном укласти жирну баранину( в мене взагалі-то свинина
) , хто стежить за споживанням жиру, можна і пісне м'ясо, тільки треба при цьому полити трохи на дно каструлі рослинної олії, зовсім трохи. М'ясо посолити, поперчити, посипати зірою, потім викласти шар цибулі, нарізаного кільцями, моркву, болгарський перець, помідори, картоплю половинками або четвертинками в залежності від розміру, баклажани порізані , кому подобається гарбуз великими шматками, молода квасоля в стручках, все пересипати зеленню, можна і кропом, наприкінці все укрити капустяними листами, або шматками капусти , закрити кришкою каструлю.Кожен шар трохи посолити . Вогонь треба зробити нижче середнього і тушкувати все до готовності приблизно 2 год . Перемішувати страву не можна . Цю страву можна готувати в скороварці.
Смачного !