Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 що готуємо на Паску?, м"яско, ковбаски і т.д
Анжеліна
7 квітня 2010 23:23
Повідомлення #81


Молода господинька
  • 34

Репутація: 33
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 110
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 211
Ось які пасочки вийшли у мене, вірніше те що залишилось, бо трохи пороздавала, трохи поїли. Всі не сфоткала, бо фотік був розряджений, а коли вже взялась, то й нема вже шо))))

А це кошик мого синочка
Перейти на початок сторінки
Анжеліна
8 квітня 2010 00:58
Повідомлення #82


Молода господинька
  • 34

Репутація: 33
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 110
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 211
Дякую, Славочко.. До речі пекла по рецепту maija23. Вийшла смачна, тільки як на мене не дуже жовта. Але всі хвалили.
Ірка-Шкірка дякую за +
Перейти на початок сторінки
Яруська
8 квітня 2010 11:54
Повідомлення #83


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
sunnygirl, Марусю!
Дякую вам за оцінку моєї скромної праці! smile
Перейти на початок сторінки
Olenka
3 травня 2011 23:19
Повідомлення #84


Файна господиня
  • 51

Репутація: 114
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 339
Реєстрація: 19.08.2009

ICQ:--

Бали: 461
Трохи запізно,але все ж таки хочу покази свої пасочки цього року.
Не знаю чи сюди?
Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
2 квітня 2012 15:02
Повідомлення #85


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
У Великий четвер господині пе­чуть паски, верх покривають символічними знаками: кісками, сонечками, голубами, зробленими з тіста. Під час приготування паски, господиня повинна підтримувати чисті думки.


бажано, щоб коли печеться паска, нікого не було в хаті, аби паску не обговорювали
нічого в цей день не можна позичати
не можна бути па печі, щоб не була паска горбата
кладуть паску в піч із молитвою, з примовлянням "Христос Воскрeс", те саме роблять і витягуючи її з печі
як була дівчина в хаті, то бажали: "Щоб була файна, як на Великдень паска"
а діти щоб росли пишні та здорові, як паска
коли паска печеться у духовці, нікому не дозволяють голосно шуміти, щоб паска у духовці не зіпсувалася.
:m0554: :m0555:


Перейти на початок сторінки
Калинович
3 квітня 2012 11:31
Повідомлення #86


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Дівчаточка! Щиро вітаю вас на цьому чудовому і смачнющому форумі. Читала вас "із бліндажу" вже з півроку, сьогодні зареєструвалась і пропоную в темі про чудове свято Великодня зібрати автентичні рецепти, тобто ті, які притаманні вже багато-багато років тільки Вашому місту, селу... і тільки на Великдень. Напишіть, якою стравою пахнув Великдень в бабусиній хаті? Поділіться рецептами, щоб вони не забулись і не пропали, як то кажуть, у вирі сучасності...
Перейти на початок сторінки
Калинович
3 квітня 2012 11:55
Повідомлення #87


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Розпочну перша.
"Великодні коржі". Тисменицький район.
1.Готуємо спочатку коржі.
0,5 літри кефіру чи кисляку
0,5 ч.л. соди - згасити в кефірі
сіль на смак, мукидати, щоб тісто було як дуже густа сметана.
Пекти коржі на сухій сковороді, на малому вогні (на всю сковороду) нетовсті (в готовому вигляді десь 0,5-1 см). Спечені коржі ріжемо квадратиками 2х2 і заливаємо 0,5 літрою теплого молока, щоб набухли.Топимо 0,5 пачки маргарину чи смальцю, чи олії, додаємо в набухлі коржі. В коржах залишиться багато рідини, але то так має бути. Збиваємо яйця (десь від 3 до 6 шт. - скільки є), додаємо в масу з коржами.
2.Готуємо мяско.
1,5 кг (можна 1 кг) свинини (якість не має великої різниці, можна і з верхньої частини ноги)
1,5 (можна 1кг) кг телятини
Ріжемо такими шматками, як на шашлик
Через часникодавку 2-3 головки часнику давимо в мяско, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і даємо кілька хвилин настоятись.
В товтостінну каструлю або алюмінієву (я роблю в величезній - десь на 6 літрів) кладаємо шарами: на дно найжирніші куски свинини, ллємо трохи водички потім рукою зверху викладаємо частину маси з коржами, потім мясо, коржі і т.д. З пісного тіста (вода і мука) ліпимо тісто і герметично заліплюємо каструлю сирим тістом зверху по наших коржах з мясом (а не поверху каструлі).
Ставимо в духовку на невеликий вогонь перед тим, як йти до церкви на Великодню відправу (в ідеалі - ставиться в піч після того, як витягли хліб). Печеться десь 2-3 години - залежно від духовки, кількості страви і т.д.
Я вам гарантую запах вас звалить з ніг. :winked: Зайшовши з кошиком до хати, витягаєте страву з духовки. Поряд нервово тупцяють рідні і близькі. Чоловік, захлинаючись від запаху, тремтячими руками витягає каструлю з духовки. Верхній корж має бути зарумянений. Нарізаєте, як торт. Цій страві багато-багато років. Щире спасибі за неї моїй свекрусі Анні. :belay:

Перейти на початок сторінки
Іванка
3 квітня 2012 12:08
Повідомлення #88


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Калинович
Цій страві багато-багато років.

Дуже цікава страва ! Ви так гарно все розписали,що кортить спробувати :smile:
Перейти на початок сторінки
Іванка
3 квітня 2012 12:15
Повідомлення #89


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Калинович
Напишіть, якою стравою пахнув Великдень в бабусиній хаті? Поділіться рецептами, щоб вони не забулись і не пропали, як то кажуть, у вирі сучасності...

Для мене Великдень пахнув мішаниною :smile: Це у великий таріль нарізали ковбасу,сир,копчене мясо,полядвицю солили натирали хрінь і все перемішували
Перейти на початок сторінки
Калинович
3 квітня 2012 12:17
Повідомлення #90


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Спробуйте, не пожалкуєте. Я її готую з причин:
1.Якість мяса не така аж важлива - воно настільки втушковується, що стає "чемним" навіть і недороге мяско
2.Страви виходить багато, вона неймовірно смачна - не знаю, що смачніше - чи коржі - чи саме мясо... Особливо смакує з цвіклями.
3.А головне - це відчути смак тих страв, які куштували наші прабабці та прадіди...
До речі, до моєї свекрухи вся родина сходиться саме заради цієї страви...
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 17 травня 2024 17:59

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100