Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Маруся
5 червня 2010 02:34
Повідомлення #311


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Пропоную вам сьогоднішній експеримент на кухні.

Налисники з шпинату з сиром і черешневим соусом



Ця комбінація для сміливих, бо мій чоловік так і не наважився з’їсти жаб’ячі налисники, а я їла з задоволенням і колір мене не страшив, бо шпинату там не відчувається зовсім. Перепис з польського журналу «Сіль і Перець» але трошки видозмінений. В оригінал налисник мав робитись на кокосовому молоці а я зробила на половину з молоком і мінеральної води. Вийшло дуже смачно, як для мене.

Налисники:

2 жмені листя шпинату
4-5 листочків зеленої петрушки
340 мл мінеральної води на половину з молоком
2 яйця (можна три)
1 скл муки
1 ст. л. олії без запаху
3-4 зернятка коріандру
сіль/перець за смаком

Шпинат вимити і обрізати листочки від пагінців. Всі складники закласти в блендер і змолоти кілька разів до однорідної маси. Розігріти сильно пательню і випікати млинці. Тісто дуже ніжне, тому треба вважати аби не порвати млинчики. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 6 тоненьких налисників.
Наповнити налисники сиром, у мене був рікотта. Закрутити конвертиком і подавати з черешневим соусом.

Соус:
100 грам черешень
1 ст. ложка цукру (білого або брондзового)
1 келішок (50гр) коньяку, рому чи лікеру.

Черешні помити і почистити від кісточок. Пательню нагріти і висипати на неї ягоди. Прогріти їх десь хвилин 5 на середньому вогні, щоб вони змякли чуть але форму тримали. Всипати цукор і влити алкоголь.
Ось тут ДУЖЕ ВАЖЛИВО!!! Якщо ви ніколи не працювали з алкоголем то будьте обережні, щоб не обпектись. Як тільки ви вилиєте алкоголь в пательню від тут-же загориться полум’ям. Не біжіть за вогнегасником а нервовим скажіть вийти з кухні. Дайте вогню погоріти, це буде не довго. Алкоголь дуже швидко згорить і ви зможете підмішати соус. Поваріть ще трошки щоб розпустився цукор і полийте гарячим соусом налисники. Також можна присипати горішками.

Смачного!


Повідомлення відредагував Маруся - 5 червня 2010 03:35
Перейти на початок сторінки
Маруся
5 червня 2010 02:56
Повідомлення #312


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Як ви вже може зауважили мої малята і я дуже любимо пасту і клюсочки, тобто макарони. Одним з улюблених дань моїх дівок є
Запечені зіті, тільки он я використовую трохи свій варіант такої собі запіканки з італійською ноткою.

Запечені макарони



500 грам макаронних виробів.
В пинципі підійдуть любі але краще з дірками які будуть тримати в собі соус і сир.

1-2 скл помідорового соусо для піцци
1 скл мягкого сиру типу рікотта
1 скл тертого твердого сиру. (найкраще моцарелла але швейцарський також піде)

Макарони приготувати як написано на пакеті. Відкинути на друшлак але не зливати водою. Викласти макарони в миску, додати рікотту і соус і добре вимішати. Якщо ваші діти люблять овочі то дуже смачно якщо додати морожену суміш типу морква, горошок, кукурудза. Мої не любителі, тому цього разу без. Викласти масу, що утворилась в глибоку форму і присипати зверху тертим твердим сиром.

Поставити запіканку в розігріту до 200 градусів духовку і пекти десь пів години. Більше не обов’язково бо всі продукти готові.

Подавати з улюбленим салатом. Зверху можна притрусити сиром пармезан.

Якщо додаєте овочі то додайте собі більше соусу аби вони мали в чому зваритись і потримайте не пів години а хвилин 40.

Смачного!

Перейти на початок сторінки
Маруся
5 червня 2010 03:22
Повідомлення #313


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ще вам хочу запропонувати улюблене печиво американської дітвори

Печиво з шоколадними чіпсами



2 1/2 скл муки
200 грам масла
2 яйця
3/4 сл білого цукру
3/4 скл коричневого цукру
дрібка солі
3/4 -1 ч.л соди
1 пачка ванільного цукру або
1 ч.л. ванілії
300 грам шоколадних чіпсів

Муку просіяти в миску і додати сіль і соду. В міксері розтерти масло з цукром, по-одному додати яйця, ваніль. Всипати по-частинах муку і щераз добре збити. Тісто буде мягке. В кінці вмішати шоколадні чіпси.
Ложкою викладати на бритванку досить далеко одне від одного, бо при випіканні можуть злипнутись і пекти при 190 градусів 9-11 хвилин.

Примітка. Я не використала коричневий цукор цього разу і додала ложку сметани, бо боялась запаху соди в тісті. Цукру виявилось замало але мої ітак поїли.

Перейти на початок сторінки
lana
5 червня 2010 11:23
Повідомлення #314


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Маруся,
Дуже смачно виглядає, рецепт записала.

Марусечко, а чи можна замінити коричневий цукор звичайним?
Можливо, у нас такий і є, але поки що не зустрічала або просто не звертала уваги , як на багато речей, про які дізналась тільки тут на сайті.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
5 червня 2010 15:30
Повідомлення #315


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цитата: Маруся
жаб’ячі налисники,
Ой, Марусю, насмішила!! Налисники - просто відпад, які життєстверджуюче-зелені!!! Краса неймовірна, не могла хвилин зо п"ять очей відвести!!
Запіканочка дуже смачна, і печиво...але налисники- поза конкуренцією!! wink
Перейти на початок сторінки
Маруся
5 червня 2010 23:45
Повідомлення #316


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: lana
Марусечко, а чи можна замінити коричневий цукор звичайним?


Так спокійно можна. Можна додати ложку меду для вязкості, хоча он мої з звичайним цукром і нічого. no

Цитата: Коко Шанель
налисники- поза конкуренцією!!


Дякую. belay
Перейти на початок сторінки
Kseniya
5 червня 2010 23:58
Повідомлення #317


Файна господиня
  • 51

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 30.12.2014

ICQ:--

Бали: 70
Маруся,дуже незвичні налисники ,вони приваблюють і як усе нове просять,щоб їх спробувати.Якось треба резикнути здивувати своє сімейство. p0714
Перейти на початок сторінки
Маруся
6 червня 2010 08:49
Повідомлення #318


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Сирник для коханого




Сьогодні у мене свято. Таке маленьке і не важливе для нікого більше тільки для мене, бо 11 років тому я і мій чоловік дали обітницю любові і вірності. Все у нас своєрідне але що правда це те що він моя трускавка - такий солодкий і повен маленьких вредних зернят, але як трускавка не ягода без насіння так мій Андрій не був би собою якби не мав стільки бзічків. Ми не змогли провезти вечір разом але я приготувала йому трускавкового сирника, на час коли він прийде з роботи.

Для сирника-мусу, бо він непечений нам треба буде наступні продукти:

- 200 грам мягкого сиру або сиркової маси
- 100 грам цукру
- 400мл бершків
- 250 грам трускавок
- 100 грам масла
- 200 грам печива
- 1 пакетик желатину

Масло розтопити. Печиво змолоти на дрібну крихту. З’єднати масло і печиво і «вистелити» масою тортівницю.
Ягоди помити, почистити від плодоніжок і покраяти. Змолоти блендером до однорідної маси і перецідити черес ситко, щоб не було кісточок. Сир розтерти з цукром до однорідної маси і додати перетерті ягоди.

Желатин залити холодною водою, дати щоб набух і розпустити. Ввести в трускавково-сиркову масу. Я використала міксер і все гарно збила, щоб не було грудок.

В великій холодній мисці збити вершки з додаванням 3 ложок цурку-пудри. Відкласти трохи для прикраси. Частину збитих білків додати до сирково-трускавкової маси, щоб її облегчити. В кінці з’єднати обидві маси і легко вимішати. Викласти масу на печиво і поставити в холодильник на 3-4 години.



Подавати з збитими вершками і свіжими ягодами.

Фотки трошки темні, адже я серед ночі їх робила. Якщо завтра зроблю нові бо поправлю.

Повідомлення відредагував Маруся - 6 червня 2010 20:58
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
7 червня 2010 13:55
Повідомлення #319


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Маруся сирник дуже гарний думаю що чоловіку він сподобався.
Перейти на початок сторінки
marynovychss
7 червня 2010 15:17
Повідомлення #320


Молода господинька
  • 34

Репутація: 137
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 281
Реєстрація: 1.02.2010

ICQ:--

Бали: 320
Маруся гарний в тебе сирник я пізніше його перепишу. В мене є сирний десерт в моїй темці,але трохи інакший. t0292

--------------------
Маринович
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 16:15

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100