Пропоную вам сьогоднішній експеримент на кухні.
Налисники з шпинату з сиром і черешневим соусомЦя комбінація для сміливих, бо мій чоловік так і не наважився з’їсти жаб’ячі налисники, а я їла з задоволенням і колір мене не страшив, бо шпинату там не відчувається зовсім. Перепис з польського журналу «Сіль і Перець» але трошки видозмінений. В оригінал налисник мав робитись на кокосовому молоці а я зробила на половину з молоком і мінеральної води. Вийшло дуже смачно, як для мене.
Налисники:
2 жмені листя шпинату
4-5 листочків зеленої петрушки
340 мл мінеральної води на половину з молоком
2 яйця (можна три)
1 скл муки
1 ст. л. олії без запаху
3-4 зернятка коріандру
сіль/перець за смаком
Шпинат вимити і обрізати листочки від пагінців. Всі складники закласти в блендер і змолоти кілька разів до однорідної маси. Розігріти сильно пательню і випікати млинці. Тісто дуже ніжне, тому треба вважати аби не порвати млинчики. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 6 тоненьких налисників.
Наповнити налисники сиром, у мене був рікотта. Закрутити конвертиком і подавати з черешневим соусом.
Соус:
100 грам черешень
1 ст. ложка цукру (білого або брондзового)
1 келішок (50гр) коньяку, рому чи лікеру.
Черешні помити і почистити від кісточок. Пательню нагріти і висипати на неї ягоди. Прогріти їх десь хвилин 5 на середньому вогні, щоб вони змякли чуть але форму тримали. Всипати цукор і влити алкоголь.
Ось тут
ДУЖЕ ВАЖЛИВО!!! Якщо ви ніколи не працювали з алкоголем то будьте обережні, щоб не обпектись. Як тільки ви вилиєте алкоголь в пательню від тут-же загориться полум’ям. Не біжіть за вогнегасником а нервовим скажіть вийти з кухні. Дайте вогню погоріти, це буде не довго. Алкоголь дуже швидко згорить і ви зможете підмішати соус. Поваріть ще трошки щоб розпустився цукор і полийте гарячим соусом налисники. Також можна присипати горішками.
Смачного!