Марічко! У Тебе справжній талант до кондитерської справи!Такі вишукані торти,неперевершене оформлення ,креми і начинки!Працьовита і обдарована Господиня,крім того- дуже приємна людина !А картинки у кожному повідомленні -справжнє мистецтво!!! Пухнасті ,веселі котики,гарні хлопці на сторінці у Коко Шанель,ну а вже ці білочки ,що масаж роблять!... , просто супер!!!Я у захваті! Дякую за гарний настрій,який Ти даруєш кожного дня, своїм приємним спілкуванням!!!!
то Бережанське скло, маю тільки 6 штук, хочу ще докупити, от тільки не знаю чи такі ще десь знайду
Коко Шанель
печенька "біскотті"
або savoiardi /савоярді/, дамскі пальчики їх можна робити самому, придумані були ще у 15 ст, придворними кухарями Савойського герцогства заради візиту короля Франції, дослівно і перекладається як савойське печенько, бісквітне печиво витягнутої плоскої форми, зверху покрите крупинками цукру, десерт Тірамісу без таких печеньок не десерт. Історія десерту трохи смішна, трохи фривольна Тірамісу вперше приготували в кінці 17 ст. в місті Сієна /італійський регіон Тоскана/ на честь Великого герцога Cosimo III de Medici. Кондитери Сієни, відомі своєю майстерністю, хотіли приготувати щось особливе для герцога, який дуже любив солодке. Цей десерт був названий "zuppa del duca" (герцогський суп). Пізніше рецепт потрапив у Флоренцію, а звідти - до Венеції, де став широко відомий. Тоді десерт отримав назву "Tiramis". Tiramis в перекладі означає "підніми мене вгору", "вознеси мене" або є ще одна версія "рознеси мене". Називається він так тому, що тірамісу вважають збудливими ласощами (через поєднання кави і шоколаду, мякого і ніжного сиру маскарпоне, амаретто чи іншого алкоголю рому наприклад). Придворні їли тірамісу перед любовними побаченнями. Так що на ніч чоловіку такий десерт то святе
Я теж шукала рецепти приготування маскарпоне в домашніх умовах, наткнулась випадково на таку пропорцію 1 кварта вершків, не менше 20% жирності, 1 ст.л. лимонного соку, потім на поваренку знайшла повніший рецепт ось він -1 літр вершків -3 ст.л, лимонного соку -вершки нагріваємо приблизно до температури 75-80 градусів,до перших пузириків , тоді у вигляді згущувача додаємо сік лимона або розведену водою лимонну кислоту /1/4 ч.л. розвести 1 ч.л. води/ видно крупинки,весь час мішаємо вінчиком - гріємо на повільному вогні ще хвилин 10, мають трохи загуснути, маса на ложці повністю її обволікає, як крем -потім відкидаємо вершки на марлю складену в 5-6 шарів або на лляний рушничок складений вдвоє і залишаємо на ніч щоб стекли, читала що краще поставити в холодне місце. "Ще можна ложкою періодично помішувати, щоб сироватка могла краще відділятися. На ложці появляться крупинки все відставляти. Коли буде консистенція м'якого тіста, а це відбудеться приблизно через годину, півтори, перекинути у якусь ємність і можна використовувати" ці рекомендації з сайту Клуб кулінарів. Ще вичитала що краще вершки нагрівати на водяній бані потім на марлі вистояти 12 годин в холодильнику На перший погляд просто, діло практики виклала Вам цей рецепт, може хтось спробує приготувати
Якщо матимете маскарпоне чи приготуєте вдома, можна приготувати десерт Тірамісу. Отже 4 яйця (можна використати 16-18 перепелиних яєць, якщо боїтесь сальмонельозу який буває у сирих курячих яйцях, яйця вимити добре з милом або содою із щіточкою) 100 г пудри 500 г маскарпоне або сир рікотта(добре збити його міксером) 250 г Савоярді (34 штучки) 300 мл міцної кави порошок какао, тертий шоколад, улюблений алкоголь Взагалі в різних рецептах Тірамісу додають 30 мл лікеру Амаретто і 50 мл лікеру Бейліс, або грам 60, або 4 столових ложки будь-якого іншого улюбленого Вами лікеру (це може бути шоколадний лікер, кавовий лікер, бренді, ром, самбука, віскі, коньяк, мараскіно.)Алкоголь сміло можна замінити есенціями на Ваш смак. Відділити білки, жовтки збити з пудрою. Існує така думка що додавати у маскарпоне можна тільки збиті жовтки, а білки ні, та якщо хочете то можна спробувати попередньо збити їх у круту піну з 2 ст.л. цукру і вимішати легенько з масою маскарпоне з жовтками. В готовий крем для пікантності можна додати есенцію мигдаля каплю. Печеньки обмочуємо у каві швидко, бо сильно розкисають і викладаємо у скляну форму 20*20, чи форму з фольги вистелену харчовою плівкою, чи в креманки як тут у мене, клацніть. Чередуємо печенько -крем, верхній слой має бути крем. Присипаємо через ситечко какао і тертим шоколадом. Тірамісу має вистоятись 5-6 годин у холодильнику, зразу їсти не треба. Влітку я робила трохи по-іншому замість кави мачала у сік з клубніки (може бути інший на Ваш смак) печеньки і у крем з купленого маскарпоне вкладала ягідки клубніки і просто затерла шоколадом. Купляти маскарпоне дороге задоволення, тому заміняю збитими вершками, або сметаную, яку на ніч ставлю на друшляк з марлею і даю згущувач. Взагалі деколи заміняють маскарпоне рікоттою, виготовленою з сироватки, яка залишається після виготовлення інших сирів, має солодкуватий смак., Ще можна замінити свіжим мяким сиром на половину змішаним або з сметаною або вершками плюс згущувач. Звичайно якщо печенька немає то краще замінити випеченим домашнім бісквітом , рецепт традиційний 4 яйця, 4 ст.л. цукру, 1ст.л. крохмалю, 3 ст.л. муки, 1 ч.л. розрихлювача, спекти, розрізати і просочити кавою і так далі як в основному рецепті. От і напевно всі варіяції на тему Тірамісу. Хотіла приготувати на 8 березня, класичний тірамісу з маскарпоне, та буду бачити, може шось друге в голову забреде. Ідейки і рецепт це все збірна нету у моєму блокноті, і трохи порад з мого досвіду в приготуванні Тірамісу Пробуйте! Смачного! ще трохи коменту і рецептик торту Тірамісу у моєму виконанні тут
З базару, я й вершки купую їхні, тому що із наших або Простоквашино або Бурьонка. Недалеко кордон приблизно 2-3 км. На базарі мало польського більше чеського, словацького, (я про базар в Ужгороді )
Шоколад лежить завжди у холодильнику і з нього натираю.