Псевдо плов
Навряд чи є інша страва в кулінарії, яка б мала таку величезну кількість варіантів, як плов. Кожна людина готує його по-своєму. Я теж не виключення, правда за основу у мене рецепт моєї цьоці Люби. Отже:
-400г рису промиваємо до прозорості води і на сито,нехай стече. Потім на сковорідку дати жир 3-4 ст.л. і обсмажити рис до жовтуватого кольору і відставити.
-узяти 200 г копченого сала нарізати кусочками додати 1 ст.л. жиру і смажити у казанчику.
-у казанчик додати 400г порізаної свинини /при потребі додати жир/, декілька горошин перцю, лаврушка.
-300г моркви почистити і на грубу терку потерти.
-4 великі цибулини почистити і порізати.
-на м’ясо шар цибулі, шар моркви, 1 ст.л. паприки, 0,5 ч.л.куркуми, перець, сіль, чищений часник 2 головки, залити водою усе так щоб ледь покривало і протушити 10 хв. Опісля висипати піджарений рис і долити кип’яченою водою, щоб не порушити рис./ Води краще недолити ніж перелити/. Готувати після закипання приблизно 30-35 хв /якщо потрібно доливати кипяток/.
Для мого коханого чоловіка це одна із улюблених страв.