Сьогодні святковий день, і хоч не дуже тепло надворі, і гілочки верби не зовсім розпустилися - та на душі тепло і святково, а отже - і стіл мусить бути святковим теж! Страви у мене сьогодні виключно рибні.. Закуска - солена рибка по рецепту Майї(фото у звітах), рибна юшка ( не встигла сфотографувати, на жаль) а до юшки отакі пиріжки з рибою ( довго думала, як перекласти їхню назву українською, та так і не придумала, то ж зберегла транскрипцію!
Кухня російська, такі пироги виготовляли раніше в трактирах, були вони величезними, і не дуже, але малесенькими ніколи не були, із щедрою рибною начинкою...і обов"язково подавалися з рибною юшкою.
Расстєгаї з рибою
500гр води
100гр олії
0,5 ч л. солі
1,5 ст.л. цукру
1 пачка сухих дріжджів
муки, щоб вийшло м"яке тісто.( десь біля 1 кг)Начинка:1 ст рису відварити
700гр риби ( краще благородної, але можна любої) відварити
100гр червоної риби соленої
цибуля
моркваРбимо звичайне тісто. В мене пісне, але можна й здобне. Рибу ( в мене був величезний товстолоб на 3 кг) відварюємо, як на юшку, з цибулею і спеціями. Рис також відварюємо, смажимо добру засмажку на олії з цибулею і морквою. Розкачуємо такі коржики, кладемо щедро начинки, защіпуємо краї, залишаючи відкритою серединку , в серединку кладемо кусочок соленої рибки, мастимо можна яйцем, а можна міцним чаєм( як у мене) Після того, як спеклися - лиємо в дірочку в кожен пиріжок 1-2 ложки рибної юшки, начинка буде сочнішою.
Виходять такі штуки..Смачні, чесно признаюсь, ситні. Пекла в торбу племіннику( їде 18-тирічне дитятко в область на призовну медичну комісію
)так щоб не схудло в дорозі...
А чоловік на мою відповідь, як сіє чудо зветься, відреагував миттєво :"Так це назва, чи команда?"
( пригадав відомий анекдот..)