Час, що витрачається організмом для перетравлення їжі.
Вода. Коли ви п'єте воду на порожній шлунок, вона відразу ж потрапляє в кишечник.
Соки і бульйони. Фруктові соки (натуральні), а також овочеві соки та бульйони засвоюються 15 - 20 хвилин.
Напіврідкі продукти. Змішані салати, а також овочі та фрукти перетравлюються протягом 20 - 30 хвилин.
Фрукти. Кавун засвоюється за 20 хвилин. Диням потрібно для переварювання 30 хвилин. Апельсини, виноград і грейпфрути також вимагають для засвоювання півгодини. Яблука, груші, персики, вишні та інші напівсолодкі фрукти перетравлюються за 40 хвилин.
Сирі овочі. Овочі, які йдуть в салат в сирому вигляді, - такі, як помідори, салат («роман», бостонський, червоний, листовий, садовий), огірки, селера, червоний або зелений перець і інші соковиті овочі, вимагають для своєї переробки 30 - 40 хвилин. Якщо в салат додано пісне масло, то час збільшується до години з гаком.
Овочі, зварені на пару або у воді. Зелень (салат ескарі-оль, шпинат, капуста кормова] засвоюється за 40 хвилин. Кабачки, брокколі, цвітна капуста, квасоля, варена кукурудза з маслом перетравлюються за 45 хвилин. Щоб організм переробив такі коренеплоди, як ріпа, морква, буряк і пастернак, буде потрібно не менше 50 хвилин.
Овочі, що містять крохмаль. Для перетравлення такої їжі, як топінамбур, жолуді, гарбузи, солодка і звичайна картопля, ямс і каштани, знадобиться близько години.
Крохмалиста їжа. Лущений рис, гречка, пшоно (переважно вживають саме ці крупи), кукурудзяна мука, вівсянка, лобода, перловка в середньому перетравлюються 60-90 хвилин. Бобові - крохмалі і протеїни. Сочевиця, лімська і звичайна квасоля, нут, Каянус (голубиний горох) і ін. вимагають на засвоєння 90 хвилин. Соя перетравлюється 120 хвилин
Насіння та горіхи. Насіння соняшнику, гарбуза, динної груші і кунжуту перетравлюються близько двох годин. Такі горіхи, як мигдаль, ліщина, арахіс (сирий), горіхи кеш'ю-, горіх-пекан, волоські й бразильські горіхи засвоюються 2,5-3 години. Якщо насіння і горіхи на ніч замочити у воді, а потім розтовкти, вони швидко засвояться.
Молочні продукти. Знежирені домашній сир, сир і бринза переробляються протягом приблизно 90 хвилин. Сир з незбираного молока перетравлюється за 2 години. Цільномолочний твердий сир, такий, як швейцарський чи мьенстер, вимагає для перетравлення 4-5 годин. Примітка: тверді сири перетравлюються довше, ніж всі інші продукти, через велику кількость жирів і протеїнів, що містяться в них.
Протеїни тваринного походження. 30 хвилин йде на переробку яєчного жовтка, 45 - цілого яйця. Риба на зразок звичайної і дрібної тріски, камбали, а також філе з палтуса перетравлюється за півгодини. Лосось, форель, тунець, оселедець (більш жирна риба) переробляється в шлунку протягом 45-60 хвилин. Курча (без шкірки) - за півтора-дві години. Індичка (без шкірки) - два-дві години п'ятнадцять хвилин. Яловичина і баранина перетравлюються протягом трьох-чотирьох годин. Щоб перетравити свинину, знадобиться 4,5-5 годин.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Як нам пояснювали на тренінгу, проста вода не перетравлюється шлунком (як писала Натонька), тому для очищення організму треба випивати на день 2л води - простої кип'яченої або мінеральної без газу(чай, кава не рахуються). Перевірте на собі: коли у вас заболить голова (не від простуди чи іншої хвороби), попробуйте попити гарячої води невеличкими ковтками - біль пройде - на собі перевірено . Макарони, зварені al dente, переварюються дуже швидко(недаремно існують макаронні дієти), тоді як розварені макарони застряють в шлунку на 24 години. Диня не сумісна з жодним іншим продуктом, тому перерва між динею та іншими стравами повинна становити 2 год...
Чим більше про то читаю, тим більше дивуюсь. А я не можу наприклад їсти сирі макарони... Чи то з дитинства так пішло чи шо... А про диню теж не знала. Тай взагалі майже нічо не знаю, от тепер трошки почала цікавитись тим усім, хочу щоб моя сім'я мала здорове харчування. Бо як не буде здорова сім'я, то шо ж я тоді за мама і дружина?
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
у мене сусід привозить товари з самої Італії тож маю постійно макарони з твердої породи пшениці, готую al dente і насолоджуюсь смаком справжніх італійських макарон 9постійно беру бантики і спагетті), для похудання дуже важливо саме з яким соусом приготовлені макарони
Перевірено на собі після 6 год ані -ані до рота тільки воду ,результат був чудовим десь біля 3 років, а потім підросла почалися вечірні тусівки))пянки, гулянки ,,диско і все таке інше, тай усьо полетіло, Я стараюсь не їсти після 6 вже так біля 7 років ,то вже привичка ,пю багато чаю зеленого тай рухатись тре файно. Ну а якщо якась пянка вечером або пиво ,то пардон як то нейти))
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!