За цим рецептом вже багато років консервує моя свекруня. Як закуска під "національний напій" - те, що треба!!! Отже: Перець на закуску 5 кг. перцю (краще м"ясистого) 250гр. олії 250гр оцту 9ст.л цукру 2ст.л солі 1літр води Закип"ячуємо маринад, тим часом ріжемо перець на дольки.Закидуємо перчик до маринаду і кип"ятимо 10 -15 хв. Розкладаємо по банкам, заливаємо маринадом. Закриваємо, перевертаємо, закутуємо. Вихід - приблизно 5-5 з половиною літрів.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
gutka, так, це пластикові кришки спеціально прзначені для консервування. Цей рік майже все закривала ними, бо старий ключ зламався, а новий купити - щось не можу вибрати, якісь вони всі "непевні". Чоловік недавно бачив в Єпіцентрі гарний ключ, та ніяк не виберусь. А ці кришечки дуже зручні - поки насипаю в банку, поряд кипить водичка - кину на 15 секунд кришку, витягнула і закрила. Швидко і зручно. Івикористовувати їх можна декілька раз.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
А ось і ще один рецептик Помідори від Свекруні На 3-л. бутиль: 1 велике кисле яблуко ріжемо на дольки, 1 гол. часника, 1 солодкий перець розрізаємо на четверо - закласти все разом з помідорами в банку. Заливаємо 2 рази кип"ятком, а на 3-й - киплячим маринадом: 4 ст.л з гіркою цукру, 4 ст.л. оцту, 2 ст.л. солі, без гірки. Смак - просто неймовірний, яблуко додає аромат і смак. Взимку наші гості з"їдають в першу чергу яблука, і перець, а тоді вже доходить і до самих помідорів. Фото додам пізніше, бо ще їх не крутила. Смачного!!!
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Я цього року особливо нічого не заготовляла, бо багато полишалось з минулого року. Крутила огірки по-корейськи, маринувала за рецептом Ірки-Шкірки. Та готувала сік за порадами Лани в дуууууже великій кількості. спочатку з 10 кг помідор, а чоловік на наступний день привіз 2 ящики (60кг) точно було. Я думала цей помідорний день ніколи не закінчиться. Фото нема бо без мене в підвал все повиносили. Та самим золотим запасом для мене є ці баночки, персики за рецептом Ірки -Шкірки Рецепт тут
Дівчатка, я до вас з проханням. Може зустрічали рецепт перцю , фаршированого капустою та морквою(сирими, не смаженими) у томатному соусі? Це дуже смачна закрутка!! Смакувала таким дуже давно, а ось рецепт чогось не взяла.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Смакуйте на здоров'я! Рада, що рецепт пригодився!!!
Цитата: Pito4ka
Може зустрічали рецепт перцю , фаршированого капустою та морквою(сирими, не смаженими) у томатному соусі? Це дуже смачна закрутка!! Смакувала таким дуже давно, а ось рецепт чогось не взяла
рецепт бачила, можливо в моїх запасниках є, але не готувала...