Торт "Ананасовий"Бісквіт:
100 г цукру
1 п. ванільного цукру
2 жовтки
4 білки
7 ст. л. теплого молока
5 ст. л. олії
1,5 ч. л. розпушувача
130 г муки
Білки збити на піну з половиною цукру. Жовтки збити з рештою цукруі ванільним цукром, влити молоко та олію. Додати просіяну муку і розпушувач, збити. Потім дати білки і легенько перемішати зизу вверх до однорідної пухкої маси. Пекти при 170С близько 25-30хв. Пекла в формі діаметром 24 см. Як вистигне розрізати навпіл.
Крем:
1 ст. молока
2 жовтки
150 г цукру (можна менше, бо засолодке)
2 дес лож. муки
1 дес. лож. крохмалю
250 г масла
1 банка ананасів кільцями (545 г).Відцідити.
Заварити. Як вистигне, дати масло і збити. Коржі намастити кремом, на крем ананас.
Я робила торт корзину і щоб вона не була широка і низька, я коржі обрізала по колу і виклала обрізки поверх 2 коржів.