Швиденький рулет з вершковим кремом Для рулета потрібно:
5 яєць, 100 г цукру, 100 г муки, пів чайної ложки розпушувача.
Окремо збити білки і жовтки з цукром пополам. Вмішати половину білків до жовтків, додати просіяну муку з розпушувачем, а потім решту білків. Легенько перемішати. Пекти при 170С близько 10-12 хвилин. Гарячим скрутити в рулет.
Для крему я робила домашні вершки. Рецепт знайшла на кулінарі. Потрібно:
400 мл молока
380-400 г масла
Але я робила наполовину. Брала 200 мл молока і 200 г масла.
Масло заморозити і потерти на грубій терці в молоко. Поставити на маленький вогонь, щоб молоко підігрілось, а масло повністю розчинилось. Потім тепле вилити в блендер і збивати 3 хв. Суміш з жовтої стане білою. Перелити в кастрюльку і на 8 год в холодильник.
Потім збивати. Додала ще 3 ложки цукру і за 2 хвилини збилися вершки.
Вершків вишло так багато, що ще певно на 2 таких рулети вийде.
Думаю, що комусь пригодиться рецепт вершків, бо не все їх в магазині знайдеш.