Домашня копчена рибка

На 4 скумбрії зварити маринад:
1 літра води
6 ст.л. солі (рівні)
2 ст.л. цукру (рівні)
3 ст.л. чорного чаю сухого
4 горошки чорного перцю
3 цибулі з лушпинням розрізати
ще лушпиння

Закипить вода, дати сіль, цукор, перець, чай. Помити цибулю і лушпиння і теж дати до маринаду.
Рибу відрізати голову, випотрошити.
Надрізати 4 бутилки збоку.
Як вистигне маринад, процідити його.
В бутилки розкласти лушпиння, покласти в кожну бутилку по рибі і залити холодним маринадом.

Покласти в холодильник на 2 доби.
Рибку час від часу перевертати.
Як пройде 2 доби, рибу вийняти, замотати в салфетки, щоб вбрали вологу.

На кожну рибку взяти по 1 ч.л. рідкого диму і змастити середину (я мастила пальцем).

Зверху рибу змастити олією.