Дівчатка дуже дякую всім,хто заходить на мою сторіночку!
Сьогодні пропоную Вам гарний рецептик печінкових тістечок,смачних і оригінальних.Цей перепис мені подарувала моя знайома Ірина,її бабуся працювала поваром у кафе ,а також була весільною господинею.
Печінкові тістечка1 кг жирної підчеревини
0,5 кг телячої печінки
3 морквини
2 невеликі цибулини
сіль,лавровий лист,чорний перець горошком 0,5 ч.л.
Печінку і підчеревину зварити разом із овочами до готовності.Потім змолоти на м"ясорубці всі інгрідієнти.Масу гарно вимішати і додати сюди:
6 яєць і
1 склянку сметани- збити міксером
1 ст.л.манки
спеції:- сіль,щіпку орігано,базиліку,меленого коріандру,чорний мелений перець і гранульований часник.Все старанно вимішати і вилити у вогнетривку форму або невеличке дечко ,змащене маслом і застелене промасленим папером.Ставимо у духовку на маленький вогонь на 30- 40 хвилин.Печінковий тортик збільшується у об"ємі,тому форму брати треба з високими бортиками.Коли краї стануть ледь рум"яними-виймаємо і охолоджуємо.Зберігати у формі ,де пікся ,накрити фольгою чи продовольчою плівкою.
Подавати на стіл ,порізаним на шматочки у вигляді тістечок.Поверхню змастити майонезом або кремом:0,5 пачки майонезу збити з 0,5 пачки плавленого сирку.
Верх притрусити:тертим жовтком,білком або сиром.
Можна металевими формочками для печива вирізати різних звіряток ,квіточки,грибочки і тд.,майонезом нанести візерунки
Якщо тортик вийшов не надто високим,то тістечка можна скласти попарно,перемастивши майонезом
Можна також печінкову масу поділити на дві частини і спекти два коржі,які перемастити майонезом чи кремом ,скласти один на одний ,а потім нарізати порційно,як торт!Оформити,як підкаже фантазія!!!!