Ось рецепт страви,яку теж готує,моя половина,і в нього виходить навіть смачніше,ніж у мене.(рецепт із записника від колеги мого чоловіка -Миколи)
ЛагманОсновною складовою частиною лагману є смачна і ситна підлива.
Для
приготування її нам потрібно!
1-1,5 склянка олії
500 гр. молодої телятини
3 цибулини
5 морквин
3 солодкі болгарські перчини,бажано яскраво червоного кольору
5 помідор великих(взимку можна замінити -3-4 ст.л. томатної пасти)
1 велика чорна редька
1 головка часнику
маленький шматочок пекучого червоного перцю
спеції- за смаком
Приготування-не складне.
У чавунному казанку закип"ятити олію до появи ледь помітного димку, і починаємо загружати поступово продукти:
спочатку м"ясо,порізане маленькими шматочками,розміром- з гарну
вишню,потім моркву ,втерту на крупній терці,потім порізану кубиками цибулю,болгарський перець,терту чорну редьку-теж на грубій терці і порізані або потерті помідори.Це все залити бульйоном -до 1 літру або водою ,додати сіль,трішки цукру і тушкувати на повільному вогні приблизно 30-40 хв,періодично помішуючи.За 10 хв. до готовності додати дрібно посічений часник і перець мелений чорний,для любителів гострих страв-посмачити червоним пекучим.Виключаємо,як м"ясо буде м"яким і редька прозора.
Подавати до спагетті,посипавши посіченою зеленою цибулею.
А можна лапшу приготувати і домашню,ось простий спосіб:
замісити круте тісто із 300гр. борошна,1 яйця,0,5 склянки теплої води і 0,5 ч.л. солі
Замішане тісто розкачати тоненько до 1-2 мм ,підсушити і порізати на полосочки, квадратики чи трикутнички.Відварити звичайним методом ,відцідити і полити підливою.
Звичайно,як є час ,то краще приготувати домашню за цим рецептом.
Мої доповнення і поради:якщо під час тушкування рідини стає замало,можете додати ще трішки.І воду ,наполовину можна замінити томатним соком.Буде ще смачніше!!!