Сьогодні пропоную Вам
Улюблений пиріг мого чоловіка(частіше всього він його і пече!)
Цей пиріжок готувати просто,легко і приємно. Він завжди виходить пухкий ,м"який ,виростає високий ! А смак-спробуйте!...
Ще цей пиріг багатьом подобається своєю універсальністю: тісто підходить гарно як для солодкої начинки так і для солоної,все залежить від кількості цукру.
Отже сам рецепт
Тісто1 склянка сметани або кефіру(за відсутністю їх-можна брати молоко,сироватку і навіть воду-на випадок,якщо у Вас взагалі нічого немає!)
250гр розтопленого масла чи маргарину
1 склянка цукру,якщо пиріг буде з солодкою начинкою,або 1\4 -для солоної начинки
1 яйце
1ч.л. соди,погасити сметаною
100 гр. свіжих дріжджів.
4-4,5 склянки борошна
Змісити м"яке тісто і дати йому трішки підійти.При вимішуванні, руки змащувати олією
Начинкаварення,ягоди,фрукти,сир з родзинками і курагою, тушена капуста з грибами,курятина з тертим сиром та інш. Тісто поділити на дві частини.
На велику сковорідку діаметром 25-30 см ,змащену олією викласти більший шар тіста ,розрівнявши його рукою,потім начинку,за бажанням, і накриваємо другим шаром,защипуємо гарненько краї.Верх пирога змащуємо яйцем і ставимо випиікатися.
Готовий пиріг дуже рум"яний і апетитний , проситься ,щоб його скуштували!Він великий виходить,можна пекти у формах для тортів,або зменшити порцію.
Рецепт із записника (від тітки мого чоловіка -Тетяни)
Фотографувала сьогодні сестриним апаратом, він трішки по іншому працює...
Мої доповнення:начинки треба класти більше,тоді пиріг буде соковитим.В мене начинки вистачає(яблучне варення),але по фото здається,що її там замало!!